Handpenning klar.. Dax för lite semester..

Handpenningen var lagd och vi kunde ta semester:)

Vi hade redan innan vi åkte ner bestämt oss för att anlita Abaco och ge dom fullmakt att genomföra affären. När handpenningen på lägenheten var betald så kontaktade vi Abaco och informerade dom om detta, vi fick en tid att komma till kontoret för genomgång och att besöka notarie för en massa underskrifter… Dagen efter blev vi upphämtade av deras chaufför och körd till elche för att ordna Nie nummer… Vi fattade inget av detta utan bara följde med och såg glada ut… Allt löpte på utan krångel!

Sen var det sol och bad som gällde 🙂 vi badade ofta vid los naufragos och det hände väl att vi smög omkring utanför vårt blivande drömställe… Grejen var ju att jag hade dokumenterat alla andra objekt vi var och tittade på med att filma och knäppa kort med min iphad så att vi i efterhand kunde sitta och minnas tillbaka och jämföra…. Men men…

Just denna lägenhet som vi nu gick och köpte till slut, där filmade och knäppte jag inte ett enda kort??? 🙂 vad hände där?! Vi fick åka hem till Sverige utan att ha ett enda kort på lägenheten vi köpt.. Bara på en massa andra:) det var lite frustrerande men vi tänkte som så… Det var säkert meningen att vi skulle ha den lägenheten så därför blev inga kort tagna!

Väl hemma och efter några dagar så började tankarna snurra igen? Vad hade vi gjort.. Var det sant? Hur kommer det att gå? Köpet skulle ju inte bli av förrns efter ca 1,5 månad… Lägenheten var ju uthyrd tom 28 augusti…. Som jag funderade.. Varför hör inte Abaco av sig och berättar dagligen vad som händer och sker kring vårt köp? 🙂 min fru var som vanligt mycket lugnare! Hon tog det med ro.. tur jag har henne som motvikt till mitt kontrollbehov.. Dom vet nog vad dom gör sa hon… Jo så är det nog.. Sa jag och grubblade vidare 🙂

Efter ca en månad fick vi så äntligen lite bilder från vår mäklare Veronica och allt föll på plats.. Det var precis som vi kom ihåg det 🙂 och nu ska vi snart få ta in det” irl”

Det var väldigt roliga dagar att få åka runt och titta på lägenheter och hus i Torrevieja.. Väldigt annorlunda motför försäljning av hus i Sverige.. Vet inte om jag sagt det men en lägenhet ”bankåtertag”vi hittade hos mäklare och som vi skulle kunna få köpa för ca 56000 låg ute hos banken för 41000, det är lite skillnad! Så det gäller att se sig för:)

Vi fick också erbjudande av ägaren till strandrestaurangen i området att köpa en bungalov.. som hon var mäklare för.. vi såg den hos flera andra mäklare till olika pris…hon hade sett att vi kollade på hus på iphaden när vi käkade hos henne en dag.. Det var en väldigt fin och nyrustad bostad men lite för dyr för vår budget tyckte vi..
Hon räknade och trixade och fick till slut fram ett slutpris, då skulle hon fixa med allt sa hon..det var även lite trixande med lagfartspris kontra verklighet… Vi funderade allvarligt på detta men bestämde oss till slut att avböja.. Pga att det kändes för osäkert… Vi är nöjd över att det blev Fusterandcompany som vi gjorde upp affären med, Veronica gav oss ett trevligt bemötande och bra service i jakten på vår lägenhet…kan varmt rekomendera henne som mäklare..!

Känns skönt att vi bestämde oss för att anlita Abaco.. Det finns många andra bra och seriösa advokatbyråer där nere också…men för oss var Abaco bra 🙂

Huvudsaken är väl i slutänden att vi är nöjda och glada över vår lägenhet och området! Sen kan man spekulera i priser hit och dit!!

Får väl återkomma med lite info efter att vi kommit hem från Torrevieja i oktober… 🙂 image

image

Annons

7 reaktioner till “Handpenning klar.. Dax för lite semester..

 1. Intressant läsning. Ser fram emot nästa inlägg.
  // Tommy

 2. Tror att ni valde rätt med Abaco. Finns många lycksökare i branschen.
  Åker ner på måndag till min gamla lgh/radhus som jag haft i 26 år.
  Kram/A-K

  1. Hej, va härligt att höra.. 26 år spännande:) du sitter på en hel del kunskap om spansklandet antar jag:) för oss känns det bra med Abaco, tror dom hade det lite svettigt i augusti:) mycket att göra..plus semester perioder! Ha det så mysigt där nere.. Vi åker om ca 1 vecka.. / Mats o Marielouise

 3. Hade kontakt per telefon med Abaco och de kändes väldigt bra. Verkligen seriösa! Skönt att allt gick i lås till sist!
  Och i oktober kanske ni bara kan njuta av att allt är klart.
  Ha dte gott! Vi åker till Torre i morgon i drygt två veckor. Spännande!

  1. Hej, jo som jag sagt förut:) vi är nöjda med Abaco… Har inte riktigt fattat men är det ganska nyligen ni köpt också? Ha en skön Spanien vistelse, vi kanske springer på varandra:) / Mats o Marielouise

 4. Vi hade bara mäklaren som mellanhand och det gick galant. Antar att vi fick kontakt med en bra mäklare för det har jag förstått efteråt att det är måååånga skojare i den branschen. Tur var väl det så naiva som vi var. En vecka kvar tills vi åker….

  1. Hej, jag tror att Veronica skulle ha fixat allt också, går nog bra i dom flesta fall? men.. jag tror att det kan dyka upp andra saker som Ska fixas till under resans gång och då känns det bra för oss 🙂 att redan ha etablerat kontakt med en advokatbyrå.. Vi har redan andra grejer som inte V har kunnat fixa men däremot Abaco.. Ja hur som helst så ska det bli spännande att åka ner igen.. Vi åker också om ca en vecka:) ha det så bra därnere/ Mats o Marielouise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close