Lördag 19/10

Lördag 19/10
image
Idag tog jag och Doris en promenad i det fina vädret.. Vi passerade kyrkan och monumentet där det berättas att.. år 1521 passerade Gustav Wasa Kungsgården på flykt undan danskarna.. Himla länge sen det 🙂 492 år!
image

Vi bor vid flyktsbackaberget.. Gustav stannade i Kungsgården och uppmanade bönderna att ansluta i kampen mot dansken.. Vet inte riktigt hur det gick sedan.. Men så många danskar bor det inte här nu i vilket fall 🙂

Jag gillar också vyn över åkrarna mot den stora kyrkan.. Kontrasten mellan kyrkan och den normal stora villan i förgrunden.. Den ser pytteliten ut 🙂 man ser verkligen hur kyrkan genom tiderna har försökt att bevisa sin storhet och makt mot folket genom att bygga så stora monument…
image

Många kyrkor står ju helt tomma nu för tiden och säljs ut… Dom får låta ungdomar och andra använda dom som konserter och teater föreställningar så kanske det kommer folk dit? Vad vet jag:)

Inatt har vi haft gäster av Tove och Christin.. Christin är fullproppad av förmaningar och information på hur vistelsen i torre skall gå till 🙂 Christin och våra andra barn har tydligen ordnat med någon form av inflyttnings överraskning till oss i El Paraiso.. Spännande 🙂

LÄNGTAR NER!!

Detta är första kvällen nere i Torrevieja i juni... Innan jakten på lägenhet tog fart :)
Detta är första kvällen nere i Torrevieja i juni… Innan jakten på lägenhet tog fart 🙂

Annons

2 reaktioner till “Lördag 19/10

 1. God morgon!
  Jag tycker att det ser ut som att det är Janne Långben som är ute och går med Doris.
  Att ungdomar ska få möjlighet att använda kyrkorna till uppträdanden av olika slag är en alldeles utmärkt id’e, men den är väl inte tillräckligt högkyrklig. Det ska ju vara så högtravande som möjligt tycks det. Den stilen är förlegad, och passar inte in i dagens moderna samhälle. Men så får dom inga besökare heller i kyrkorna numera….
  rocio

 2. Bra om kyrkor kan användas till diverse aktiviteter, de står ju bara där. Här i Stockholm är det många kulturevenemang för olika åldrar i kyrkorna och det är också inne i stan många i olika åldrar som besöker evenemangen. Kul med överraskningar för er i Torre, spännande att få höra mer om.
  Önskar er en fin söndag!
  Ha de´!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close