Lördag 16 november

Då var det min tur igen:-) Gubben min bloggar alldeles utmärkt… men det är klart det är hans så kallade verklighet som speglas. Inte för att jag vill påstå att han fabulerar 😉 men vi ser det vi vill se. Tex att jag satt och kopplade av vid staffliet så var det inte riktigt med sanningen överensstämmande… snarare svor jag över min egen oduglighet. Jo, jag gör så ibland… trycker ner mig själv i skoskaften, tycker att jag är ful och helt oförmögen att göra något som har något av värde över huvudtaget. Dagen därpå kan solen på himlen skina igen och jag tycker att jag inte alls är den fulaste i hela världen.
image
Sitter nu framför teven och tittar på Postkodmiljonären. Rickard Sjöberg berättar att det är världstoalettdagen idag. Låter lite som ett skämt men om man Googlar på det så får man reda på att var tredje människa faktiskt saknar toalett. Okey… tänker man … de kan väl kissa ute… image
Men nej läser om en stadsdel Mumbai,Indien där 1000 personer delar på 5 toaletter! Kan tänka mig vilka sjukdomar som härjar där.

Nä, usch! Dags att sluta klaga när vi i Sverige har det hur bra som helst. Alla mina nära och kära mår bra. Lilla Agnes har precis fyllt 6 veckor och hon har de goaste äppelkinder som någonsin har existerat.image
Imorgon kommer mina goa barn och barnbarn hit och käkar lite:-)
image

Annons

10 reaktioner till “Lördag 16 november

 1. Hejsan! Det var nåt nytt för mig, toalettdag… Jag väntar nu otåligt på mitt första barnbarn och hon anländer mest troligt i slutet på denna månad! Det ska bli alldeles underbart men förstår att jag inte har en aning om alla de fantastiska känslor som kommer att överväldiga mig!

  Ha det gott!

  1. Jo… när barnbarnen kom så kändes det som en förälskelse… frågor som när får jag se/lukta på underverket nästa gång blev otroligt viktiga… trots att vi bor i samma stad!

 2. Hola! Ja, visst gnäller man över lyxproblem… Jag är expert på det – och sen händer plötsligt något och man inser hur bra man har det.

  Buenas! //Susan

  1. Jo, visst är det så. Känns aktuellt nu dagarna med tanke på tyfonen som drabbat Filippinerna.

 3. God morgon M-L!
  När jag var barn och vi var och hälsade på mina morföräldrar som bodde på ”landet” och som alla andra i byn hade utedass, så tyckte jag, stadsbarn som jag var, att det var väldigt gammalmodigt och äckligt. Jag anade inte då att 60 år senare miljontals barn skulle önska att dom hade något så modernt som ett eget utedass. Tänk vad våra barn och barnbarn har det bra. Vi måste alla försöka få dom att inse att dom flesta barn i världen inte har det så väl förspänt.

  Kan du ”nypa” Agnes lite försiktigt i kinderna från mig? Snälla!

  rocio

  1. Hi hi… jo jag ska nypa lite från dig.

 4. Mysigt med barn och barnbarn på besök Och lilla Agnes är då för söt. Kanske kommer hon med till Torre vid tillfälle?
  Och visst har vi det bra i Sverige! Jättebra!
  Önskar er en fin helg!

 5. Visst är det härligt med barnbarn! Var och köpte present till mellanbarnbarnet idag. Han fyller 4 år i morgon. Bb nr 1 fyller 7 år 1/1 och nr tre 1 år 20/1.
  Tyvärr åstadkom jag bara ett barn, men han har försett mig med 3 bb. 2 killar och den senaste en liten rödhårig tjej med äppelkinder.
  Helt underbart att få uppleva livets efterrätt!
  Kram/A-K

 6. Såna där dagar när man känner sig ful och oduglig har nog alla i bland. Kanske är det typiskt kvinnligt? Men alla kan inte erkänna det. Men vi duger bra som vi är 🙂

  Och visst har vi det bra som har egen toalett. Hur skulle det gått för mig som har ”toafobi” 🙂
  Ha det bra
  Ami

  1. Hej Ami! 🙂 Hmm…toafobi…får nog Googla på det…
   Ha de!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close