söndagkväll 1/12

1’a advents helgen..

Idag lördag har det varit soligt och fint i årsunda, tog mig en långpromenad med hundarna, är hundvakt idag 🙂 blev en tur runt årsunda ca 1 mil…Doris protesterade som vanligt.. Om frun är med så går hon hur långt som helst..hon vill att båda ska vara med på promenad…

Frugan åkte och hjälpte sin dotter att städa ur lägenheten…

Så efter lite mat så tog jag mig till Mediamarkt och köpte mig en spanientelefon… Köpte en likadan för 199kr för några dagar sedan.. Nu kostade den helt plötsligt 99kr 🙂 två telefoner att ha där nere i spansklandet !

Himlen glödde och var så vacker när jag åkte tillbaka mot stugan…nu eldas det i öppna spisen och jag fick för mig att lyssna på ”Peter Carlsson och blå grodorna” på stereon… Han är rolig och underhållande… Skulle vara trevligt om dom slog sig ihop med ”Östen med resten” Dalarna v/s Hälsingland..

dessa solnedgångar som är så magiska...
dessa solnedgångar som är så magiska…

Barnen vet knappt hur en ”stereo” fungerar nu för tiden.. Vet nog inte vad en ”stereo” är heller 🙂 tänk när jag satt och lyssnade på låten ”popcorn” hemma hos min bror och hörde stereo ljudet som hoppade fram och tillbaka i hörlurarna.. Fantastiskt tyckte jag det var 🙂 men så är det drygt 40 år sedan?

Nu kopplar dom telefonen till någon manick så har dom allt där 🙂 för att inte tala om vinylskivor… Jag har någon skivback som jag lovat bort till min äldsta son som har förstått det där med vinyl.. Tror jag? 🙂 Nu för tiden så lyssnar jag knappt på musik… Förutom när jag tränar 🙂 .. Då lyssnar jag på musik eller ljudbok… förut lyssnade jag mycket på musik, köpte plattor och snöade bl.a. in på Pink Floyd 🙂 skön musik.. Tänk att dom hade stereoljuds testningar inlagda på radion, så man skulle kunna kolla och ställa in det rätt..är man gammal eller 🙂

Söndag….Soligt och fint idag, men blåser.. Det blåser mycket nu för tiden..hör att många nämner just det? Kan det bero på att vi håller på att förstöra vår planet? Ja inte vet jag.. Men jag har mina aningar 😦

Signe med föräldrar är hemma i radhuset i Sollentuna nu..nu får dom lära känna varandra på egen hand, i hemmets lugna vrå 🙂

Signe färdig för hemfärd,,,
Signe färdig för hemfärd,,,

jag tror jag ska plocka ihop mitt pick o pack och dra mig hemåt ”Kingsgarden”och till min rassliga fru…hon plockade ihop sitt pick o pack inatt hon! ”Miss i nassen” drog hon hemåt för hon hostade så mycket, medikamenterna låg hemma.. 🙂 Nu i kväll har hon rustat sig med cocilliana eller va det heter?
Jag blev bjuden till min dotter Malin som hade bakat goda lussebullar.. så mycket mera adventsfirande har vi inte pysslat med i dag 🙂 De får räcka så!!

Malin, Mattias, Caroline och deras farmor,,
Malin, Mattias, Caroline och deras farmor,,

Annons

2 reaktioner till “söndagkväll 1/12

  1. Låter som en varierad dag fylld med aktiviteter av allehanda slag. Vad gäller musik så lyssnar jag mycket på musik, både i Ipoden som är med här i Spanienlandet, har en liten söt högtalare med. Hemma kör vi fortfarande cd skivor på stereon. Gillar det! Spotify har jag provat men inte riktigt fått kläm på. Måste träna.
    Ha det fortsatt bra och hoppas hustrun kryar på sig.

  2. Hej! Har funderat på det jag med, en spanientelefon 🙂
    Fin bild på lillan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close