December 3/12

Tisdag 3 december

Har vart lite turbulent på jobb fronten ett tag, ska jag flytta eller bli kvar.. Nu ser det ut som om jag blir kvar ett tag på stället jag trivs på 🙂 lite eftergifter från min sida.. Dock! 🙂 men det var det värt!
image
Några arbetsdagar kvar sen drar jag 🙂 har haft fullt sjå att förstå elräkningar och andra konto uttag på vår bank från spansklandet… Men med hjälp av Spanienforumet så löser sig det mesta.. Otroligt bra att det finnas!

Strandpromenaden mot mar azul o Punta prima..
Strandpromenaden mot mar azul o Punta prima..

Resväskan plockade jag fram idag i vilket fall 🙂 dax att börja i tid, trots att det bara är lilla väskan som ska med! Känns som om jag skulle vilja få vara där några veckor o ta hand om allt pick o pack som ev ska fixas.. Ordnar sig nog.. Finns ju folk som bor där för jämnan och kan bistå.. 🙂 ska bli spännande ändå!
Hoppas på lite varmare dagar och kvällar så man kan sitta på balkongen...
Hoppas på lite varmare dagar och kvällar så man kan sitta på balkongen…

Undrar om snön hinner komma innan jag åker, är spått till på torsdag?

Annons

5 reaktioner till “December 3/12

 1. Hejsan!
  Oh, vad jag önskar att det hade funnits ett Spanienforum 1987 när vi ”flyttade in” i vår första lgh. i Torrevieja! Det fanns bara nybyggare där förutom några infödda spanjorer med noll koll på vad som måste göras för oss gröngölingar med inte så avancerade språkkunskaper i spanska. På 80-talet var det säljarnas marknad, så någon form av ”after sale” fanns inte på kartan. Vi köpare fick klara oss så gott vi kunde i olika myndighetssammanhang med knagglig, och hos dom flesta obefintlig, spanska. Jag var en av få som läst spanska och därför fick stå först i ledet i många, och ofta omöjliga, sammanhang.
  Så, det är sådana som jag och dom andra aningslösa pionjärerna som banat väg för er….
  Ha en trevlig vistelse i Torrevieja och tänk på oss som en gång fick leta reda på våra ev. elräkningar i en skokartong på Iberdrola!
  rocio

  1. matslarsson2013 4 december, 2013 — 21:36

   Hejsan Rocio, jag och många med mig är evigt tacksamma att spanienforumet finns för oss nykomlingar 🙂 Apropå det.. Vad hette elektrikern som ni anlitade för inkoppling av ICP 🙂 Ha det så bra var ni nu är? Gamla swedala eller Spansklandet ? Kram på er ”gamla”pionjärer 🙂 // Mats och Nenna

   1. Hej!
    Vi är i Sverige nu så jag har inte några kvitton och dyl. till hands. Men elfirman låg/ligger några dörrar till vänster om Iberdrola om man står och tittar på Iberdrolas entré. Vi blev rekommenderade av Iber. att anlita dom, vilket vi gjorde. Jag tror att det var Pablo Espinosa som gjorde jobbet. Som jag tidigare nämnt så kostade det 42€, men det var ett par år sedan. Det måste vara auktoriserade elektriker som är godkända av Iber. som ska utföra jobbet. Du kan ju tro vad det kan kosta om någon annan har gjort det, och Iber. upptäcker det vid någon koll. Då passar dom nog på ”straffavgifta” en ordentligt.
    ¡Buen suerte!
    rocio

 2. Hola Matte!
  Jag har mejlat till dig på din hota mejl! Ang el osv…
  Kram P ♥

 3. Vad skönt att det snart är dax för en tripp hit. Och visst kan det bli en del att pyssla med. Forumet är ju toppen där man får många frågor besvarade. Och sedan är det ju alltid förenat med en del extra kostnader att ha ett boende utanför Sverige. och inte är det kostnadsfritt hemma i Suecia heller. Men som jag brukar säga; pengar är inte till någon glädje om man inte gör något roligt för dem”. men visst kan man ha roligare saker för sig än att betala höga elräkningar.
  Ha det gott! Det har vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close