Söndag i Spanien…

Söndag 29 december

Idag började vi dagen lugnt och fint.. Slappade i sängvärmen tills magen sa att nu är det dax.. Frukost och lite spansk info genom nyhetskanalen på tv…Såg bara fina solar på väderkartan men det blåste o var kallt ute? Tog mig i kragen? Och klädde på mig cykelbrallor och hela kittet och drog iväg på biken..

Urbanization Algorfa..
Urbanization Algorfa..

Cyklade gamla järnvägen, tog höger ut på stora vägen sen vänster vid rondellen där man kan åka in till La Mata parken… Cv906 Fin cykelväg..uppför 🙂 ända upp mot Ciudad Quesada…såg i alla fall att det stod så på skyltar, väl där tog jag höger ner efter en mindre väg och hamnade till slut i en urbanisation Algorfa… Konstigt ställe.. En väg in bara, blev en återvändsgränd! Vem vill bo där? Inhägnat område? Bara en massa hus o lägenheter?
image
Tillbaka och ut på stora vägen.. Över AP7 och in på Cv940 mot San Miguel… Blev väldigt mycket parkerade bilar plötsligt och upp dök en marknad på höger sida.. Måste väl vara citronmarknaden? Cyklade förbi en väldigt pampig finca.. Finca los seis soles.. Tog vänster efter ett tag och kände till slut igen mig 🙂 mot Los Montesinos och hemåt… Fin tur i solen som kommit fram.. Men blåsigt!
image
På em cyklade vi iväg tillsammans ner mot staden.. Jag hamnade vid playa Cura i solen ett tag.. Människor solade och jag såg en kvinna som badade… Jag satt och myste i värmen… Innan frun slöt upp igen 🙂 hon hade varit o handlat lite…Vi promenerade i solen på paseon sen cyklade vi längst ut på piren… Väldigt fint väder, varmt o skönt!
image
Solen började gå ner och vi blev hungriga.. MAT! Det är söndag och stängt på affären… Jahaja.. Vi var in på två restauranger på väg hem, första hade ingen mat.. Andra kom det ingen och tog beställning.. Sånt gillar jag inte! Då får d va! Vi hittade en liten skruttaffär och köpte sex ägg… Hem o fixade omelett och sallad på d vi hade… Blev väldigt gott och bra..

Annons

10 reaktioner till “Söndag i Spanien…

 1. Herre Gud!
  Klarade du dig på en halv omelett efter denna enorma cykeltur som jag blev hungrig av att bara LÄSA om! PUH!!! Apropå matställen, visst blir man f-b när dom inte orkar besvära sig med att komma och ta upp en beställning när det kommer gäster. Tyvärr är det inte alltför ovanligt, och då ska man absolut markera sitt missnöje och bara dra…
  Hoppas det blir en rejäl middag i dag iaf!
  Hälsa ”sängvärmaren” och ha ett gott slut på året!
  Såg du PM:ET jag skickade ang. Telitec?
  rocio

  1. Ahh… Många så fixar det sig.. Har handlat så nu finns det att ta av.. Såg ditt gamla inlägg! Men när vi pratade med dom före helgen så fanns inte det alternativet tydligen? Får kolla lite mera:)

 2. Oj! Det var en rejäl cykeltur 🙂
  Hoppas ni har det bra och njuter nere i solen.
  Önskar er ett Gott nytt år!

  1. Tackar, vi har det gott här nere 🙂 gott nytt år på er…!

 3. Rejäl cykeltur, minst sagt! Förstår att du var extra hungrig efter den och då vill man ju ha mat NU. Möts man då av ointresse eller att maten är slut så skulle jag också gått under högljudda protester. Även om jag fick ta mitt missnöje på svenska. Tur att det fanns ägg…
  Hoppas middagen i kväll, om ni går ut och äter, blir det ni tänkt er.

  1. Trevlig cykeltur var det! Minst sagt irriterande, dom gick ju miste om några euro…:) har inte funderat ut nått till nyårskvällen än .. 🙂 gott nytt år på er!

 4. Det var en långfärd 🙂 Förresten får man cykla på piren? Och paseon eller är ni olydiga?
  Det gick ju bra iaf 😀 Ingen farbror blågrön kom 🙂
  Kanske bloggträff på nyårsdagens em…bara så ni vet 🙂 Ni är väl pigga då antar jag…
  Kram P ♥

  1. Hola P… Vi är olydiga 🙂 ut på piren tog vi nedre vägen! Paseon smög vi oss runt på… D var en tant som sa nått 🙂 men inga poliser! Vet inte riktigt vad vi ska ta oss för i kväll men det visar sig 🙂 Gott nytt år på er!

 5. Tjenis Svärsonen !
  ni måste ha MER I KYLSKÅPET än ägg
  men det är bra att ägga upp sig

  1. Hola svärfar.. Vi missade att det var söndag och stängt! Funkar bra med ägg.. Och lite vin 🙂 Gott nytt år på dig från oss 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close