Nyårsafton i spansklandet..

Martes.. Sista dagen på året..Gott nytt år!
image
Idag tog vi oss en cykeltur norrut.. Brrr.. Vi som bor söderöver! Vi cyklade genom staden förbi kurvan ”palengre” förbi Los Locos. Var lite ruggigt väder i början men blev bättre till slut.
image
Solen kom fram lagom när vi kom till La Mata, vi letade oss längre norrut och hittade till slut marknaden. Inte så stor men mysig. Jag fastnade vid ett stånd med oliver- och vitlöksinläggningar. Efter lite provsmakning så blev det tre plastlådor med oliver och vitlök.. La Potensa… La Potensa.. Sa hon och skrattade… Säljaren tyckte vitlöken var fantastisk 🙂 undrar om priset också var fantastiskt?
image
Idag så fick Marielouise prova turen vid pollo inköpet. Blev en halv kyckling. Vi tog oss ner till stranden i solen för lite picknick vid stranden i la Mata.. väldigt gott. Solen sken så härligt, sedan cyklade vi söderöver igen. Upp på höjden.. Väldigt backigt här 🙂 Stannade vid ett café som vi satt vid i somras när vi var ner och tittade på lägenheter! Då var vi trötta och svettiga efter promenad i värsta solgasset när vi ramlade in där. Idag var det smidigare med cyklar 🙂
image
Solen sken så härligt och vi FaceTime’ade med nära och kära innan vi återigen tog oss ner på Paseon i Torre, slank in på ett sista cafe innan vi drog oss hemåt. Nu ligger vi i varsin soffa och kommenterar spanska program som vi inte fattar riktigt vad det är som försiggår på 🙂
image
Mätta och belåtna efter potatisgratäng och stekt kött… Som inte riktigt var vad jag trodde det var 🙂 segt som f..n Var nog nått kokkött 🙂 blev lite choricho korv och skinka istället.. Blev väldigt gott med kaffe och efterrätt… Marielouise’s potatisgratäng var fantastisk i vilket fall 🙂
image

Annons

2 reaktioner till “Nyårsafton i spansklandet..

 1. Hej!
  Nej, allt är inte vad man tror vid första anblicken. För många herrans år sedan (c:a 25 år) köpte jag vad jag trodde var frusen torsk i den gamla saluhallen i Torrevieja. Efter upptining visade det sig vara bläckfisk. Jag tillagade det iaf så gott jag kunde enligt receptet. Rätten hette Kungstorsk minns jag. Jag sade inget till Hasse om min fatala fadäs förrän han frågade vad det här var för jä-a cykelslang. Då gick det inte att dölja längre. Så, vad ni än gör, försök inte att ersätta torsk med bläckfisk. Det går INTE bra.
  Tilläggas bör att Hasse varken förr eller senare klankat ner på min matlagning. Han är väldigt tacksam att laga mat till. Men det finns alltså gränser…
  Har ni fått mitt PM som jag skickade för ett tag sedan?
  rocio

 2. God fortsättning och Gott Nytt år! Låter som en trevlig nyårsafton; cykelturer, god mat (till största delen) och mysig miljö. Och dessutom hyfsat väder!
  Cyklar är behändigt och vi ser fram emot många roliga turer. Men först måste min cykel köpas förstås. Men det är på G så fort vi kommer och det blir i mitten av januari.
  Ha det fortsatt bra!
  Vad gäller oliver så hade vi med oss en massa hem. Men, de måste skickas eftersom det finns vätska med. Vi har kvar fortfarande…Gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close