Tisdag och framtids kuvertet dyker upp…

Jajamensan nu sitter vi o planerar för framtiden 🙂 för idag kom ju det berömda kuvertet från pensionsmyndigheten? Heter det så? Ja hur som helst 🙂 vi kom fram till att med dom siffrorna som stod på papperet så måste vi verkligen ligga i för att sänka våra utgifter i framtiden.. Om vi ska få någonting kvar att ha roligt för 🙂 Skämt åsido.. Vi får leva på kärlek och havregryn 🙂
image
Tog mig iväg ner för lite träning på badhuset i kväll, har fått igång fötterna på löpbandet så blir att varva cykel o löpband så länge fötterna håller 🙂 senare under kvällen har jag tittat på det underbara gänget från Hudiksvalls teatern som repeterar inför uppsättningen ”trollkarlen från Oz” jag blir så otroligt glad och får en sån fin känsla i kroppen av att se dom underbara människorna från Huddik teatern..
image
O nu när jag har en sån fin känsla i kroppen så skiter jag i det där kuvertet från pensionsmyndigheten.. Det kommer nog att ordna sig på nått vis ändå så jag drömmer vidare om underbara dagar och nätter för oss efter avslutat arbetsliv! Bland annat nere i Torrevieja och ute i Långängarna vid pensionärslyan.. Som kanske också kan bli i El Paraiso 🙂 den som lever får se!
imageimage
Viktigt att ha mål och drömmar i livet och man har ett ansvar över sitt liv också..

Annons

6 reaktioner till “Tisdag och framtids kuvertet dyker upp…

 1. Hej!
  Så rätt du har där, alla har ett ansvar för sitt eget liv. Och det är upp till var och en att göra det till ett så spännande och lustfyllt liv som möjligt. Man kan inte begära att någon annan ska styra och ställa och ordna allt till det bästa för en. För vår del som pensionärer så passar det perfekt att ha en liten 2:a i Sundsvall och en liten 3:a (2 sovr.) i Torrevieja. Det blir ju lite kostsamt med dubbel uppsättning av allting, skatter, bil-och hemförsäkring, telefon och internet, el, vatten o.s.v. men vi har valt att ha det så för vår del. Vi lever inte ett utsvävande liv i något av våra två hem så det fungerar jättebra. Resorna är ju dessutom prisvärda så länge man håller sig inom Europa. Sedan gäller förstås det gamla talesättet: ”Man får rätta mun efter matsäcken”. Lätt som en plätt som barnen säger.
  rocio

  1. Ja och ni om någon borde väl veta hur det är att ha två bosättningar 🙂 man får planera så gott man kan och ha drömmar och styra sitt liv åt det hållet.. Alla har väl olika förutsättningar men koja istället för ett slott duger nog så bra för oss..och i slutänden är det viktigaste att man får ha hälsan i behåll 🙂 ha det gott mellan bergen..

 2. Hola Mats!
  Det är billigt här så det går bra att leva ändå. Men man får naturligtvis dra ner på
  utgifterna och kanske sanera lite i ”lyxen” 😀 Men det är det värt. Hoppas bara att
  det fortfarande är billigt och man kan köpa – som igår – 5 kg apelsiner för 1E 😀
  Om man nu äter det alltså 🙂 Köpte 1 kg makaroner för 5 svkr…Det är ca 2000 mackisar i påsen 🙂
  Hemma kostar dom väl uppåt 20 kr/kg 🙂 Lex får slafsa i sig dom 🙂 Jag har svårt för mjölmat 🙂
  Utom muffins 🙂
  Kram P ♥

  1. Hola P.. Jo d är nog billigare att leva där nere ändå.. D är väl bara elpriserna som höjs? Men det är ju rätt klimat så d går nog ändå.. Och vad det gäller lyxen så behöver inte den kosta så mycket.. Vi har det så otroligt bra! Kram på er..

 3. Skönt med mål. Och pengarna har jag aldrig funderat så mycket över. ”Pengar är ju inte till någon glädje om man inte gör något roligt för dem”; detta sade alltid min gamla mamma som dog 85 år gammal 2002. En klok kvinna som satte guldkant på det mesta. Har försökt att lära mig. Sen kan man konstatera att man inte behöver så mycket av allt. Livet är här och nu. Det här med att göra saker ”sedan”, den tanken har jag lämnat.
  Ha det gott och planera för det liv ni vill ha. Inte alltid lätt att veta förstås.

  1. Ja som sagt.. Det ska va gott att leva.. Och lycka är nog inte synonymt med att ha mycket pengar, det kan visserligen underlätta! Men i slutänden är det nog vad vi gör av det liv vi ändå har.. Oavsett pengar eller ej..men blir förbannad på alla orättvisor som finns omkring oss, som ger vissa hur mycket pengar som helst och vissa får betala hur mycket som helst.. En får göra så gott en kan 🙂 ha det gott Ditte o Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close