Onsdag..slonkdag..

Ibland vet man inte om orden man skriver verkligen finns? Men idag blev det en slonkdag! Frukost i sängen, lyssnande på blåsten utanför och tvättmaskins jämmer…den tar ju en jävla tid på sig…?
image
För tvätta det måste man även göra här nere i spansklandet! Inte bara chill som gäller 🙂 efter att tvättmaskinen äntligen blev klar så vandrade jag norrut! Gillar verkligen att säga så 🙂 norrut! Här är söderut! 🙂 … Hade ett uppdrag som P brukar säga 🙂 eller två uppdrag egentligen..!
image
Promenerade norrut! Först var jag in i en musikaffär som jag sett tidigare, jag skulle kolla om dom hade noter till låtar av/med Astor Piazzoella?typ? Tango eller folksånger.. Jag förklarade så gott jag kan och han kom fram med notställ o andra konstiga saker.. Till slut så tror jag vi blev klara över att han inte hade några sånger/låtar..
image
Allt låg på i riktning mot habanerasgatan, så nästa mål var att komma i kontakt med vår administrator? Dom som sköter om stället.. Jag ville ha en kod så jag kommer in på deras hemsida.. Gick också bra 🙂 också? Ja hur som helst..
image
Jag hamnade nere på Paseon..drog mig söderöver med några stopp för vätske kontroll o en tosdada..

image
Några skivor apelsiner i solen på balkongen efter uträttat förvärv är aldrig fel.. Spanska apelsiner 🙂
imagehref=”https://matsmarie.files.wordpress.com/2014/03/image66.jpg”>image
Har verkligen blåst idag… Bra att ta en slonkdag idag 🙂 nu har jag softat på balkongen och lagat lite mat.. Ugnsstekt potatis, stekt kyckling på en bädd av spenat, tomat, paprika och lite citronmarinerad broccoli.. Mums mums… Kanske det blåser mindre i morgon ?
image

Annons

8 reaktioner till “Onsdag..slonkdag..

 1. Go kväll!
  Tyvärr har jag svårt att översätta slonkdag. Slöardag kan det ju inte vara, då du uträttat massor och dessutom lagat en god middag. Hur gör du citronmarinerad broccoli? Ser gott ut!
  Kram/A-K

  1. Hola.. Skriver man en egen blogg tror jag man får hitta på lite ord själv:) gick bra att slinka hela dagen igår.. Skär broccolin i småbitar och pressar en citron över, lite salt och peppar och olivolja eller annan olja..så får det stå en stund..är det lite broccoli så kanske det räcker med en halv citron.. Ha det så bra..AK

 2. Viveca Bedrup-Nilsson 26 mars, 2014 — 21:36

  Kan du beskriva hur du gör citronmarinerad broccoli? Jag älskar broccoli, men inte alla i familjen.

  1. Hola Viveka.. Så enkelt som det låter 🙂 skär broccoli i mindre bitar, pressa en halv eller hel citron beroende på hur mycket det är, salt o peppar och på med olivolja..låt stå 15/20 min… Smakar gott till nästan allt! Ha det så bra..Mats

 3. Gokväll Mats!
  Slonk har jag aldrig hört 🙂 Googlade och hamnade på Elisabeth Högberg, nån tävling 🙂
  Fina bilder…Är det mobilkameran?
  Kram P ♥

  1. Slonkdag lät bra 🙂 Elisabeth Högberg ska då va med i allt hon! Cyklist hon också 🙂 japp..det är den där kameran/ telefonen som är så lätt att knäppa med! Ha det..

 4. Låter som en behaglig dag. Så där lite lagom med sysslor och inget så där jättebetungande. Ja, det skulle var vätskepausen på Paseon då förstås….
  Ha det fortsatt bra.
  I Stockholm är det vår idag igen, men fågelsång och blommor som spirar.

  1. Hej Ditte, så skönt att ni har vår i Stockholm! Ja det var en skön dag att bara slonka runt på o fick en del uträttat också! Ha det så gott..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close