Lördag i Torrevieja..

image
Idag blev det åter en slonkdag..tog mig en promenad utåt Carrefour och gjorde två nya nycklar till gallergrinden..det blev dyra nycklar..22e för två st! Har frågat på andra ställen men ingen kunde göra utom mister minit på Carrefour.. Så vad gör man..betalar o ser glad ut.. Strax bortanför oss så spelar gubbarna någonting som liknar bowling/boule tom med bana för bollarna att rullas tillbaka i, såg kul ut 🙂 image
Sen tog jag mig en promenad in till stan, gick förbi en flott hus med en fin ko stående på gården..och gröna mattor som ej behöver klippas..image..hittade sedan på en mer direkt väg mot stan från Carrefour, under 332’an och förbi någon park och en kyrka eller nått..?
image
Blev en kopp Java o en tosdada med serranoskinka på café Venetio innan jag drog mig söderöver igen, mot hemmet 🙂 image
Väl hemma igen så var jag hungrig..tog lite tid o slonka sig hem! Så jag gjorde en smarrig Coltingpannkaka med sylt o grädde 🙂 mums!
image
Efter att ha smält pannkakan och inmundigat lite vätska tog jag mig en snabbis upp till Jysk för att inköpa en uppblåsbar? Madrass! Hem med den och tillbaka över gatan till havet..blåser så fint och havet stormar..image
Efter att jag fotat lite, tänkte jag äta nått på restaurang..men det såg så dött ut nere vid havet så det blev att inhandla nått på Dial Prix istället..image
..utan att skryta så tror jag att maten jag fixade till skulle kunna platsa på en väldigt fin krog..så lätt man ordnar sig ett riktigt gott skrovmål på fina råvaror..mycket billigare än på krogen..image
..nu fattas bara min älskade fru och käresta..Marie Louise! Love you..

Annons

10 reaktioner till “Lördag i Torrevieja..

 1. Hej Mats!
  Du gick förbi Europaparken och Tanatorio=bårhus. Det var inte allt för dålig gissning det där med kyrka.
  Den där pannkakan såg smarrig ut. Fast sylten uppe på den och bananen i äggsmeten är inte något vidare ”bra” för mig. Fast GOTT…mmm
  Vi hörs
  Godnatt
  rocio

 2. Hola Rocio..aha..tänkte nått om detta kunde vara den parken? Bårhus sa du? Stod mycket folk utanför..är det dit dom vandrar med kistorna från tex kyrkan inne i centrum? Prova pannkakan vetja..o grädden o sylten går ju att dra ner på..men gott är det 🙂 vi hörs o syns…

  1. Nä, Mats, det är inget fel med grädden, det är bananen som innehåller för många kolhydrater. Kalorierna bryr jag mig inte om.
   rocio

   1. Haha..ja så var det ju..mycket att hålla reda på ju 🙂 d är ju jag som håller reda på kalorierna två dagar i veckan? Fast inte denna vecka då! 🙂

 3. Hej Mats!
  Ja du ser parken och lilla kapellet på min blogg i går 🙂 Det är skyddshelgonet Emidgio´s kapell.
  Han skyddar mot jordbävningar 🙂 Parque de las Naciónes eller Jardin de las Naciónes heter parken egentligen.
  Tror det är sällan man har kistor i kyrkan utan man läggs i Tanatoriet och där kan man se den
  avlidne och även ha en liten ”mässa” av en präst om man vill. Begravning inom 48 timmar normalt.
  Boule/bowlingen var en nyhet 🙂 Banan ser lite konstig ut 🙂
  Kram P ♥

  1. Hola P, jag bara undrade för en gång när jag satt på ett cafe precis söder om gamla kyrkan..så gick dom förbi bärandes på en kista och dom kom från kyrkan? Jag får traska dit till parken o titta lite, har bara gått eller susat förbi på cykeln 🙂 spelet såg kul ut..vet inte Lex? Hur som helst..ha det så bra nu o hoppas det löser sig med allt krångel.. Hasta luego..

 4. Rejäl promenad, men tur att det finns vattenhål. Jag tycker också, oftast, att det är roligt att laga mat; stort utbud, bra råvaror och dessutom billigt. Just Dial Prix, i närheten av er, var vi in på förra gången vi var i Torre och gillade den butiken. Oxfilé blev det då som fick följa med hem….
  Fina bilder och det verkligen syns hur det blåser ute på havet.
  Ha det fortsatt bra!

  1. Hola Ditte, jo nog är det fint att laga till en bit mat, entrecote blev det för mig.. O gott blev det! Önskade igår att jag haft en riktig kamera, det var så härligt med havet o måsarna som seglade förbi..men blev ju rätt fina med telefonen också 🙂 ha det så gott ni med..

 5. Härliga bilder!
  Finns en väg till mot centrum fr Europaparken. Bakom Habaneras och förbi Aguaparken och genom industriområdet. Det är ju även rondell vid Europaparken, tar man backen upp så är man snart vid Valencianasgatan och inte långt fr Scandinaviska centret. Den vägen har jag traskat många ggr, då jag hade Eurotele som TV-programleverantör.
  Avundas Din matlagning! Ser så gott ut!
  Kram/A-K

  1. Ahh..jag antecknar och utforskar 🙂 bra där! En gång hamnade vi långt ovanför simhallen när vi skulle till Habaneras..blev en lång promenad.. Ha det så gott AK..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close