1Maj…

image
Tror du inte på fasen att kung Bore slog till igår kväll igen..men det är klart att det var ju bara april än så snö ska det väl kunna ramla ner…blev nog en lugn kväll för polis och brandmän igår…inte mycket fylla ute i snöovädret antar jag…image
Så här Såg det ut tidigt i morse, sen försvann det vita..vi måste ju ut med doggarna så det var bara att bylta på sig kläder för vinter väder och dra ut, det blåste och var vidrigt väder… image
Sen var det dax att dra sig inåt storstaden sandviken för att demonstrera lite, vi ska ev få börja på någonting som heter bilaga J och det innebär att vi ska jobba gratis en viss tid och dessutom måste vi jobba igen den tiden vi inte får betalt för??? Jätte konstig uppgörelse som fack och arbetsgivare gått med på..hur som helst så var det första gången jag gick i ett demonstrationståg en första maj.. Kanske jag borde ha gjort det förut men nu var det dax! Och det kändes verkligen trevligt!
image
Min äldsta son som är några snäpp mer till vänster än sin gamla pappa, tyckte det var på tiden att jag tog ställning och gick med i tåget 🙂 Han som är politiskt aktiv hade gjort sitt första maj tal redan kl 13,00…väl hemma kom jag på att jag var själv under kvällen så då åkte min äldsta ”politiskt aktiva” son och jag upp till skogen ”Järbo” och promenerade lite i omgivningarna.. Otroligt fint och härligt väder och så fint i skogen..fin avslutning på dagen!
image

Annons

6 reaktioner till “1Maj…

 1. Hej Mats!
  Jag hade också velat demonstrera men kändes lite ensamt antagligen. Här är inget sånt att tala om. Antagligen mer i storstäderna. Får väl se på TV.
  Stilig son du har! En guapo 😀
  Kram P ♥

  1. Hola P, synd att inte det är några demonstrationer, borde ju finnas tillräckligt med material för detta där? Jo d är klart…är väl mer i storstäderna! Jo dom är stiliga alla mina kottar:) ha det gott..

 2. Hej!
  Lämplig färg på skjortan. Med tanke på dagens datum och aktiviteter alltså. Här i Torrevieja demonstreras det inte på 1:a maj. Åtminstone har jag inte hört talas om det. I Madrid vet jag att dom har dem. förr om åren. Det har jag sett på TV. Konstigt egentligen att dom inte passar på att uttrycka sitt missnöje i större utsträckning en sådan här dag. Det finns ju en del saker i samhället att höja sina röster för att få till stånd en ändring på, får man nog säga…
  rocio

  1. Hola Rocio.. Kanske för mycket ”turister” som bara glassar runt så d inte finns tid o rum för demonstrationer 😳 måste ju finnas orättvisor så det blir över i spansklandet oavsett var man befinner sig tycker jag.. Kändes gott att traska i tåget, var på tiden tyckte sonen😜 hörs o syns Rocio..hälsa Hasse..

 3. I Stockholm var det flera olika demonstrationer men jag höll mig till teven och tittade på Mona Sahlin i Jönköping. Viket bra tal hon höll! Nog det bästa, tycker jag. Men hon är ju heller inte av samma ”pamptyp” som en del andra inom det partiet.
  Skönt för er med en tur ut till landet för att och rensa kropp, huvud och lungor efter demonstrationerna.
  Vad gäller era nya arbetsvillkor, så kan man ju undra hur ”facket ”tänkt sig. Men som vanligt så är det ju ” ingen som gör något för din skull”… Trist men sant. (Nu menar jag inte vänner, familj och sådant…..)
  Ha det gott, trots fack och arbetsgivare som troligen inte själva är berörda…

  1. Hola Ditte, jo d var riktigt skönt att komma upp o traska i skogen med sonen, var ett tag sedan jag var upp i dom trakterna.. Ang förändrade arbetsvillkor så fattar jag inte ett dugg hur någon kan få detta schema att gå ihop.. Falu kommun sa ifrån detta med bilaga J.. Dom ansåg att det kommer att bli alldeles för mycket sjukskrivningar och det kommer att kosta ännu mer! Helt rätt de du sa… Ingen gör någonting för min skull… Man måste göra någonting själv! Är hur många som helst som redan jobbar på bilaga J… Men va tycker dom? Inte var dom på demonstrationen i vilket fall…😳 vi hörs o syns Ditte..😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close