Lunes…

Trotsade kylan idag för en tur med cykeln, var ju väldigt soligt och fint.. Men kylan ligger o lurar hela tiden..blev en tur på 80km trots kyla! Men jag ska väl vara glad att jag inte bor i Naimakka (norra Sverige), där var det minus 17,1 i natt… Huuva!
Apropå snö… Petter Northug har nog skitit i det blå skåpet nu… kört rattfull plus smitning! Ser tungt ut för Norges stolthet. Tur att inga andra oskyldiga blev skadade… undrar om han orkar ta sig tillbaka igen?!
Och hur är det med oroligheterna i Ukraina egentligen? Vem är vem och vem gör vad? Proryska och ProUkrainska bråkar med varandra i Ukraina.
Vad är det för pellejönsar som tagit över makten i Ukraina? Vem som styr Ryssland?Det vet vi ju..Putin är det! Jag har svårt att få ihop det? Hur många av Ukrainas befolkning är ryssar egentligen? Hoppas bara att några kloka människor tar och visar vägen till fred innan det smäller på riktigt… men vad vet jag egentligen.. Nada?
Zappade runt på tv:n och hamnade på ett naturprogram ”Växternas planet” helt otroligt vilken planet vi bor på! Får en att tänka till..undrar om våra krigsherrar har sett nått sånt program någon gång? Tror inte det…. vi är så otroligt liten och betydelselösa i det stora alltet, som en fjärt i rymden! Och det gör ju att jag tänker på vilken otrolig tur vi har som får ta del av allt det unika i vår lilla bubbla i universum som kallas ”jorden” vi måste vara snällare mot varandra och mot vår jord! Tack för mig ikväll och mitt filosofiska grubblande.

image
Ovan, vägen fram till stugan i årsunda..Långängarna 🙂
Nedan, urskogen i naturområdet…Långängarna
image
Kilade ner på Långängarnas naturreservat strax utanför Kungsgården..för hundra år sedan så var det plöjd åker och brukad jord här.. Men så snabbt tar moder jord över ruljansen och nu är det vildmark och urskog…
image
Detta är en av mina cykelvägar när jag jag var ner i mars.. Ska försöka utöka mina cykelvägar, men jag vill cykla på lugna och fina vägar… Detta är längs gamla järnvägen förbi Saltsjön, sen efter cykelvägen upp mot Ciudad Quesada, när cykelvägen tar slut vänd 180 grader och cykla tillbaka efter servicvägen, följ den tills du kommer till cv935 som går mot Algorfa, vik av och cykla efter den över autopista, efter några hundra meter sväng vänster och håll efter kanalen hela vägen… Till slut kommer du fram till cv-95,passera den och du kan välja att följa stora kanalen ner mot SAN Miguel de salinas, eller så kör du runt sjön om du vill få lite mil i benen.. Fin bilfri cykeltur…ca 4,5 runt om di skippar turen runt sjön:)
image

Annons

6 reaktioner till “Lunes…

 1. Hej! Bra grubblat där, Mats. Man blir ju förtvivlad hur det ser ut på vissa håll i världen 😦

  Och tack för cykelguide-beskrivning! Kopierar och sparar den, tills vi har blivit cykelägare i Torre! Ha de!

  1. Hola Tina, prova när ni får tag i cyklar… Fin cykel tur och inte många bilar, man cyklar mycket efter service vägar som går bredvid kanalerna.. Ha det😄

 2. God morgon!
  Oj, oj, oj…vilka djupa tankar och funderingar. Ibland undrar man över naturen, och öht jordens uppkomst och hur människan kom till. Lite existensiella grubblerier, fast bara lite…så man inte hamnar på någon låst institution. Men visst är allt förunderligt och märkligt. Synd bara att människan under årens lopp inte haft förstånd och insikt att vara försiktig med vattnet och växtligheten på jorden.
  rocio

  1. Hola Rocio.. Jo ibland så måste man få släppa loss tankarna..😳 Finns en hel del att registrera och fundera över.. Gillar att gå in i djupa diskussioner o funderingar ibland.. Fast d är klart.. Kanske lätt att glida över som du säger😜 ha det gott..

 3. Putin kan man fundera mycket över och vad som händer. Och en del statsherrar vill bara ha mer och mer…Oroande och att de aldrig lär sig. Andra världskriget ligger inte så långt tillbaka i tiden, med galna ledare.
  Dina naturbilder gav däremot harmoni, kan behövas emellanåt. Jättevackra! Och vi har bara en jord.
  Jag förstår ju att du cyklar långt, mycket för träning förstås, men vi tar några mil och det räcker för oss. Vi har ju cyklat längs den gamla järnvägen och svängde sedan av not Los Montesinos, men vi skall nog ta oss till Quesada. Men sist hittade vi inte cykelvägen dit….. Har nu scannat av din beskrivning. Tack för den:
  Ha det gott!

  1. Hola, cykla blir det men nu är det ju så kallt o bedrövligt här så i morgon blir det nog en tur ner till badhuset för träning o bastu på d.. Behöver lite värme😄 vi syns o hörs.. Kanske på lördag😳 vem vet😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close