Vätternrundan 2014…aldrig mera…

Lite mera bilder på vackra sommarblommor…Lupiner
image
Ja, då var bilen packad och klar, ingen återvändo! Samma krypande oro och spänning som den allra första gången jag åkte 1991..😳 Då regnade det i 28mil..kommer ihåg det som en rolig runda..startade då på kvällen och det satt folk utefter vägen som hejade på en och gjorde vågen för oss…en riktig folkfest..
image
Aningslösa och förväntansfulla står dom där inför kampen med att ta sig runt sjön😜 mattias har åkt en runda tidigare, men Emma har nog lite fjärilar i magen..va är det här för nått jag gett mig in på?? Dax att hämta ut nummerlapparna och få nått i magen..
image
Ja då har vi varit in och käkat köttbullar och mos i Jönköping ..första gången för mig att stanna här😄 jättegoda köttbullar var det! Och dyra! Om man räknar in anmälnings avgiften? Och vilket slit sen för dom där köttbullarna😳 men goda var dom!
image
Vår cykelparkering vid skolan.. Här fanns det många fina cyklar som jag skulle vilja ta med mig hem😜 en del av dom kostar nog nånstans mellan 50-70 tusen… Men räknar jag väldigt lågt så står det nog cyklar där för ca 1,5-2,5 miljoner… Bara på våran lilla cykelparkering😛
image
Äntligen!! Känslan när man cyklar in i Motala och passerar alla människor som står vid målet är obeskrivlig..det är nästan så att det kommer en tår av lättnad över att allt gått bra och man har tagit sig runt igen..det är tusan i mig långt! Vi struntade i att ta den obligatoriska maten och den kalla lättölen efter målgången..vi satt i solen en stund innan vi åkte hemåt för dusch..
image
Två jättelyckliga kämpar som tagit sig i mål, Emma och mattias gjorde ett väldigt fint lopp och kämpade tappert hela vägen..trots att vi åkte ifrån dom efter Jönköping😜
image
Efter en hel natts sömn så var vi på väg hem igen, ett litet stopp för fika smakar gott, trots att vi sovit en hel natt så var nog hela gänget en aning mörbultade och slitna..tröttheten vill liksom inte släppa taget om en..
image
Summeringen är att nu har jag cyklat tio rundor och nu känner jag att det får vara nog😳? Alldeles för mycket slit och folk efter vägarna.. Såg några olyckor under rundan, hoppas att det gick bra för dom..får ta sikte på några nya mål och motionslopp att köra, finns hur många som helst att välja på som inte är så långa..15 mil är hur ok som helst, men 30 mil är långt😳 Vätternrundan 2014 var en fin runda med lagom temperatur och solsken..men tusan så blåsigt! Motvinden efter Jönköping tog musten ur en.. Vi åkte ihop hela gänget till Jönköping sen drog jag och tomas iväg själv.. Men vi stannade på varje depå och fyllde på med bullar, bananer och lite blåbärs soppa..och köttbullar 😜 blev ingen kanontid… utan vi käkade oss runt sjön denna gång.. Notera att den grupp som cyklade snabbast runt sjön i år.. Team Bianchi.. Cyklade 30mil på 6timmar och 56 minuter..6,56?? Hur är man skapt som fixar detta..otroligt många tränings timmar innan man kan fixa nått sånt! Jag har gjort mina 10 rundor och jag är nöjd:) nästa år firar Vätternrundan 50år..dom är några som har cyklat alla 49 rundorna..skulle vara kul att åka ner och bara vara åskådare ett år…
image

Annons

9 reaktioner till “Vätternrundan 2014…aldrig mera…

 1. Otroligt vilken kondis ni har allihop 🙂 Det hade jag aldrig fixat!
  Men vad skönt att ni hade så fint väder i alla fall. Regn är ju inget vidare när man ska cykla.
  Ha det bra!

 2. Grattis Mats och dina nära! Fantastiskt!! Aldrig mera…tror du på det själv 😀 Vi får väl se om du inte ändrar dig. Finns väl äldre än du som kör? Fast det är nog kuligare att åka här nere kanske 🙂
  Du har ju nya intressen nu…Kram P ♥

 3. Hola P..Tackar 🙂 hmm..känns så nu i vilket fall? Cyklade 5 rundor sen höll jag upp 5 år innan jag tog mod till mig igen med fem rundor..kanske kommer igen om 5 år igen.. Ålder är ingen begränsning om man är någorlunda tränad..det är väldigt många äldre, både män och kvinnor som cyklar..och fort cyklar dom! Fortsätta cykla ska jag göra hur som helst:) hörs o syns

 4. Stort GRATTIS! Vilken prestation! Och till Emma och Mathias förstås! Om nu detta var den sista vätternrundan för nu, så kanske det blir Vasaloppet i vinter….Eller har du åkt det 10 gångr också. Då får det bli Stockholm marathon…Eller något annat…
  Vila nu, på ditt sätt, och ha det gott.

 5. Ruth i Virginia 19 juni, 2014 — 21:36

  Ni är ju inte kloka!!!!!!!
  🙂 🙂

  1. Hej Ruth…håller med! 🙂 Nog måste det vara nått som är galet:) men så här efteråt är det en riktigt trevlig utmaning och folkfest..

 6. Hej

  Här i Jönköping blåser det ALLTID motvind när man cyklar:)

  1. Hejsan Lotta, kan det verkligen vara så:) antar att du cyklar en hel del själv då? ja det förklarar ju en hel del.. tycker det är likadant hemma när jag ska ut och cykla..hur man än vrider och vänder så har man motvind..blåsten tycker jag inte om!! Bara när jag har den i ryggen:) Ha det bra// Mats

 7. Hej
  Kan väl inte påstå att jag cyklar mycket men jag använder min gamla 2vx, icke stöldbegärliga:) cykel lite då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close