Midsommarafton.. Och fotbolls-VM :)

image

Nu är det fotboll för hela slanten på tv:n! Jag tittar på en del matcher men är ingen fotbollsnörd… tur vi har en domare med från Sverige som kan föra den svenska fanan högt när inte fotbollslaget har den kapaciteten, Jonas Eriksson. Heja Sverige! Spanien vs Chile.. fin fotboll..men tyvärr försvann Spanien från VM efter två matcher..
image
Idag är det midsommarafton i Sverige. Vi gör inga stora ovationer av det hemma hos oss men det är en trevlig dag att fira för de som vill och kan. Hoppas att alla kan och får fira på sitt vis och att alla som vill blir inbjudna till ett midsommarfirande. När vi åker ner till Torre vill vi gärna snappa upp traditioner och firanden i Spanien. Vi vill ju gärna vara med på ett hörn om vi får! Hoppas att vi här i Sverige också kan bjuda in människor med andra nationaliteter till våra seder och traditioner. Finns så mycket att lära av varandra!
image
Hittade en fin liten låt på youtube som är väl värd att lyssna på..
http://newsner.com/2014/05/hon-horde-invandrarna-tar-vara-jobb-och-gjorde-nagot-det-sa-bra/

Det har blossat upp en debatt angående vad konstnärer får måla eller inte i Sverige?
Vad ni än gör! Måla inte vaginor för då kan ni bli fängslade. I alla fall om ärthjärnorna i SD får bestämma. Nog finns det väl annat att lägga energi på i dagens samhälle.
image
Hittade en annan filmsnutt på youtube…tänk vad mycket det finns på internet 🙂
Magnus Betnér säger vad han tycker om vissa element och rör 🙂 i dagens samhälle….

image
Vi i Kungsgården önskar en trevlig midsommar till alla människor i alla delar världen. Vi har bara en värld och vi har bara ett liv. Kramar till er alla!
image

Annons

6 reaktioner till “Midsommarafton.. Och fotbolls-VM :)

 1. Trevlig midsommar önskar vi er också! bra med dina internetklipp. Man kan behöva påminnas. Vi har en värld och ett liv…
  Vi har haft en trevlig midsommarafton med både cykeltur, sen munch/middag och skördat våra små, få och alldeles egenodlade potatisar. Räckte precis till sillen.
  PÅ aftonens cykrltur mötte vi trevliga 3XI och det blev en trevlig pratstund på Deni´s på Paseon.
  Ja, så var det fotboll. Kul att se en del matcher och en del otippade lag går fram som bara den. Kul!
  Ha det gott!

 2. Hola, låter som en trevlig midsommar..såg era potatisar 🙂 huvudsaken dom var goda! En vecka kvar nu innan torre..:) // Mats o Nenna

 3. Hej Mats och Marie-Louise!
  Ja nu har jag sett så många jordgubbstårtor så jag vet inte hur jag ska kunna bärga mig tills jag kommer hem. Ja det finns ju inte den grädden här och nu knappt några jordgubbar heller 🙂
  Det är detaljerna som gör det 🙂
  Bra länkar!! Duktig tjej som har hjärna och hjärta!
  Och så lilla Grodan – ja som du kallar henne,gulligt 🙂 Alldeles ny i denna värld. Hoppas den blir betydligt bättre!
  Kram P ♥

 4. Hola P, gubbar finns det väl i spanien men inga som smakar som dom i Sverige! Grädden vet jag inte mycket om:) Snart får du köpa svenska gubbar igen.. och vi får köpa spanska 🙂 Ja vår lilla värld ja… som grodan skall växa upp i..den får vi vara rädd om så dom små grodorna kan hoppa omkring i fred och frihet…Kramar från M & ML

 5. God morgon!
  Jordgubbssäsongen är väl över i Torrevieja nu. Och jag tycker nog att dom spanska också är jättegoda, mindre söta, men med frisk och fin smak. Med Kronas grädde, som finns på Dialprix (dock inte på ”er” i El Paraiso), så blir det ett gott alternativ till den svenska varianten. Och med vaniljglass till. Mums!!
  Din sista mening i svaret till P:s kommentar instämmer jag i till fullo.
  Ha det bra!
  rocio

  1. Hola Rocio..har ni snö o kyla där uppe, inte riktigt va? Som här antar jag..kallt! Va! Är det slut på jordgubbssäsongen i spansklandet? Ok..får ta med sill i olika varianter, gräddfil, filmjölk 😛 och kaviar så jag klarar mig i tre veckor… Mjuk kylväska får inhandlas!
   Nog borde det funka va? Ha en trevlig sommar och hälsa Hasse// Mats o Nenna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close