Dag två på vår resa ner till Alicante..29/6

image
..inatt har vi sovit gott i en jätteskön säng på vårt hotellrum, nu har vi ätit en jättegod frukost och checkat in våra väskor för andra gången, hoppas att det funkar denna gången:) Nu sitter vi och väntar på att lunchen som vi skulle få skall öppna.. image
Känns som att vi trots bristande information omkring vår inställda resa har fått det verkligen bästa som någon kan leverera som kompensation ändå? Raaap!… Nu har vi käkat frukost och lunch inom loppet av fyra timmar, nu är vi mätta 🙂 men vi har två matkuponger till att göra av med! Kanske blir det någon form av vätska istället för mat…:)
image
Tid för avfärd var 17.00 så vi satt en stund och smälte maten vid hotellet..barnen stojade och lekte..dom har hittat nya vänner genom förseningen. Efter lek så hittade dom på lite stillsamma spel på paddorna och surfplattor..dom kröp upp i den sköna soffan som vi satt och chillade i…image
Efter lite vila blev vi törstiga efter den goda men salta laxen som vi fick så vi gick innanför säkerhets kontrollen för att utnyttja kupongerna vi fick… Blev vätska på några olika ställen i väntan på att vi fick reda på hur det skulle bli med vårt flyg… Otroligt dålig information av Norwegian och många blev riktigt förbannade över situationen.. Trots allt så tog dom flesta det med ro…tycker synd om alla barnfamiljer som blir lidande…man blir lite paff när man hittar information om vårt dilemma på Expressens hemsida och inte från flygets hemsida? Detta måste Norwegian fixa annars kommer dom att tappa många kunder!! Vårt flyg försvann från infotavlan och då blev det ännu rörigare..in och ut från gaten och det blev mer och mer upprorsstämning i gruppen..några valde att ge upp för dom tyckte det kändes osäkert! Klockan 19,30 ungefär fick vi till slut traska ombord på planet..Hurra! image
Vi blev sittande bra länge i planet innan det började på taxa ut för avfärd….vad händer då! Jo El Capitan tar till orda och beklagar verkligen men han har dåliga nyheter att komma med? Vi måste tillbaka in för det är någonting som är fel på planet…han har aldrig varit med om detta någon gång säger han..spänningen och oron stiger i planet och många kräver att flyget stoppas! Dom vill inte flyga något mera… Till slut tar El Capitan till orda igen och säger att alla måste sätta sig ner igen innan avfärd.. Han berättar att han flugit i 25 år och han talar om att det är absolut ingen risk att flyga med detta plan och att han skulle aldrig riskera varken sitt eller våra liv för att flyga om han trodde det skulle innebära någon risk! Till slut rullar vi ut på banan igen och vi far iväg 31 timmar försenat 🙂 image

Annons

11 reaktioner till “Dag två på vår resa ner till Alicante..29/6

 1. Att önska trevlig resa känns lite förmätet i sammanhanget. Trist med dålig info! Men bra att ni blev väl omhändertagna.
  Tar ni tåget hem? Eller bokar om till annat bolag. Nåja, bolagen är nog ganska likvärdiga, men jag tror inte alla erbjuder bra hotell och så mycket mat. Alltid något…

  1. Det är aldrig roligt med dålig info..blir så mycket missförstånd då! Inte ens personalen ombord på planet fick någon info? Och dom på Arlanda som sköter om problem…Aviator tror jag dom heter? Dom fick ingen info från Norwegian heller? Apropå flygplanet så fattar man ju att dom inte åker om det så är ett pyttelitet fel, även om det inte alls har med själva flygningen att göra! Men när man inte vet nått så blir det jobbigt:) men nu njuter vi och mår förträffligt! Ha det så gott i Stockholm…

 2. Hej på er! Välkomna till värmen 😅 Ser att det blir hiskligt varmt till helgen! Men vilken start ni fick på semestern! 😮 Jag flög i onsdags o pga strejk i France blev starten sen med 6 tim o lyfte efter 02.00.
  Stackars de som väntade på plats o restaurang stängde ju..
  Matkuponger såg jag inga..
  Kanske för att jag checkade in bagage tidigt, lyckades få boardingkort till hela sällskapet, for hem o sedan var vi åter vid 01.00-tiden…
  Nu längtar jag tills Christian kommer hit på onsdag.. Hoppas bara flyget går som det ska…

  1. Hola Tina… Vilka flög ni med då? Hur länge blir ni nere ? Har du möjligen en resesäng att låna ut? Bonus barnbarnet Agnes kommer ner på måndag och blir en vecka..vi håller på kollar om någon har en sådan att låna ut? Ha det gott, vi hörs o syns..

   1. Hej! Är obra på att kolla bloggen i värmen..Den beter sig även skumt …

    Bättre nås på mejl!

    Från ons 9/7 kan vi låna ut en resesäng …utan madrass. Säng r tung o lite äldre modell. Chao!

    Tinamarianne@hotmail.com

 3. Så skönt att i är framme och hemma i Ert Paradis. Men fy så läskigt att åka i väg med ett plan som de förts trodde att det var fel på när ni väl startat! Kan förstå oron från vissa passagerare.
  Ha det bra och Njuuut nu!
  Kram/A-K

  1. Hola AK.. Ja det var med blandade känslor som jag försökte intala mig om att allt kommer att gå bra.. Men när piloten talade om att han inte tänkte riskera varken sitt eller våra liv så kändes det lite bättre:) sista felet vi måste fixa var nått med AC anläggningen? Men allt verkar ju styras av en massa datorer på detta plan! Men nu har vi det gööör bra 🙂 Ha det så gott AK// Mats o Nenna

 4. Men vilken jobbig start på semestern! Och vad otäckt att sitta där i planet när de säger att det är något fel på det….Tur inte Patrik var med. Då hade han verkligen aldrig klivit på ett plan igen. Tror i och för sig inte han gör det ändå 😦
  Ha det så härligt där nere!

  1. Hola Ami, nä det var lite jobbigt ett tag och det var några som bokade av resan någon timme innan vi kom iväg! Och när vi fick backa in igen då var det många som fick panik och ville kliva av! Men det är väl förhoppningsvis så att säkerhets bestämmelserna är så pass hårt satta att det minsta enkla felet som inte har nått egentligen med flygningen att göra måste åtgärdas ändå innan start? Men vet man inte vad problemet är så blir det jobbigt! Men nu är vi här i vilket fall:) // Mats o Nenna

 5. Hej pareja 🙂
  Bra att ni kom i väg till slut. Men ni är ju tålmodiga människor 🙂 Sånt där hände förr när man reste.
  Dygnsvis försenat i bland och oftast några timmar var inte ovanligt.
  Ha nu en fin semester, varmt har ni så det räcker 🙂
  Kram P ♥

  1. Hola P, jo vi är ju som du säger tålmodiga människor 🙂 men ibland blir det nära till panik 🙂 men nu är vi här i paradiset vårt! Ha det så skönt i Stockholm med omnejd P // Mats o Nenna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close