Tredje juli..

Idag gick vår färd söderöver utefter havet, mot Punta prima och vidare ner efter kusten. Jag tror att första anhalten heter Playa la Zenia?
image

Sen for vi vidare över vildmarken mot Playa Flamenca, det finns många fina små vikar och badstränder efter vägen, kan dock vara lite svårt att komma ner då man får klättra efter småstigar ner till viken. Just till denna så gick det fin väg ner till 🙂
image
image

Vid fina Playa Flamenca så stannade vi till vid en liten fin bar som ägdes av engelsmän, det var trevlig personal och de serverade väldigt god sangria… dit återkommer vi absolut:) Vi njöt en stund i skuggan, det var nog över 30 grader i skuggan men vi har acklimatiserat oss bra:) körde inte ens med fläkten i taket i natt!
image

Vi fortsatte sedan vår cykeltur upp till La Zenia Boulevard… men inget blev inhandlat:) Därefter tog vi oss ner mot Punta Prima igen för att kolla in om det fanns någon barnresesäng… men icke sa Nicke! Då blev vi hungriga och gick upp på en wok restaurang som vi blivit tipsade om. Tack Rocio 🙂 vi åt och åt och åt… Sen rullade vi mätta och belåtna hem… kan verkligen rekommendera denna restaurang..gott gotteligott gott.. 9e per person för maten sen tillkom drickat såklart!
image

Nu på kvällen har vi varit upp till Carrefour vid Habaneras och inhandlat en resesäng, bara 39€! Nu kan alla barnen yngla av sig och åka ner.. 🙂 Många grejer blir det! Var ska vi göra av allt till slut? Kanske barnen kan gå ihop och köpa sig en lägenhet här nere 🙂

image

nu sitter vi och njuter av god ost av olika sorter och lite vin. Den här gången som vi är nere i Spanien så märks det verkligen att vi är i Spanien… Många fler lägenheter är bebodda och barnen stojar och skriker… hmm?! ja vi tror att de leker 🙂 men alla i Spanien verkar vara förjävligt högljudda Helt otroligt vad de pratar eller skriker till varandra? Undrar hur de låter när de är förbannad?! Hmm.. Men va gör det? Ingenting… nja lite då 🙂 men vi njuter… Det är så otroligt härligt detta!
Tilläggas bör väl att jag vet att alla spanjorer inte är så högljudda som en del av våra grannar! Så det inte blir nått missförstånd 🙂 Hasta manana!

Annons

14 reaktioner till “Tredje juli..

 1. Hej på er båda!
  Va kul att ni tyckte maten var bra på ”vår” wok. Den är väldigt populär, även bland dom som bor i områden med ”egna” wokar.
  Jo, visst är spanjorerna HÖGLJUDDA, det är då så sant som det är sagt…dom är inte så lågmälda som vi svenskar, som knappt törs viska i offentliga miljöer. Herre Gud, någon kan ju höra vad vi säger. Vi kanske lever kvar under 2:a världskrigets slogan: En svensk tiger!
  rocio

  1. Hola Rocio…jo det var kanon! Vi åt så otroligt mycket och det var jättegott..dit ska vi fler gånger 🙂 Jo visst är det så att vi är lite försiktigare vi svenskar..vi vill inte störa och ta plats för mycket…men det finns ju svenskar som kan höras också likaväl som det finns spanjorer som är tystlåtna, men dom kanske är färre än högljudda svenskar 🙂 Apropå flyget så var det det nya Dreamliner planet som krånglade..det är så fullsmockat av datorer så blir det fel på det så blir det krångel… Åter till högljudda spanjorer? Man blir ju nyfiken på vad dom pratar om 🙂 men det verkar vara svårt att få in några nya spanska lärdomar:) får gå nyfiken genom livet! 🙂 ha det så gott och hälsa Hasse..

 2. Hej Mats!
  Jo det är inte för inte som Spanien är tvåa på bullerlistan i världen och det konstiga är att dom själva störs. Finns statistik på det också…tror 68% störs om jag minns rätt. Men det inkluderar ju hundskall, biltjut, mopeder för att inte prata om dessa mopedbilar som låter som 3 skördetröskor 🙂
  Våra grannar vägg i vägg som är medelspanskar, lärarinna och byggingenjör har två barn. Dom som skriker högst är dom själva hahaha…Inte arga alls men hojtar och tjuter och skriker. Nu har dom hund också. Men den hörs knappt. Dom är bara här på lov som tur är för Lex får ingen siesta 😀 Sen dom sena vanorna 🙂 Kommer hem kl 1-2 på natten för då har dom varit ute och ätit med barnen och då…ja inte är det tyst då heller 🙂 Jo när dom lagt sig Kram P ♥

  1. Hola P… Hoppas du mår bra i kalla Sverige:) ok! Såg att ni fått lite sol nu! Och det var väl därför su åkte hem? För att kyla av dig lite 🙂 ja det är väldigt va högljudda en del är:) men vi trivs som fisken i vattnet..ha det så bra P..njut i det fina Stockholm // kram Mats o Nenna

 3. LÅter som en fin och innehållsrik dag. Vad heter wokrestaurangen? Har sett flera olika i olika områden? Kanske är det en kedja?
  Jag förstår nu när jag såg Nenna att man cyklar där på gruset kängs havet. Var lite osäker innan. Eller finns det den mer ”riktig cykelväg”? Vi har ju mest rört oss norrut till de långa, långa stränderna norr om La Mata men kan vara trevligt att lite mer utforska södra delen av Torre.
  Vad gäller barnen så är det kanske en god idé att de går ihop och köper en lägenhet i närheten så de får plats med sina saker….Förstår att det blir fullt hos er.
  Njut och ha det fortsatt bra. Här i Stockholm är det ljuvöigt väder idag och bara att passa på att njuta.

  1. Hej Ditte, det går ju bra att cykla på cykelvägen bredvid 332 förbi oss och mar azul..då kommer man direkt upp till Jysk, mc Donalds och woken..som heter Asia 3 wok buffet Libre..det går bra att cykla..lite hinder i form av knaggligt underlag och en trappa? Annars går det fin fint att cykla efter havet ner till playa Flamenca 🙂
   Barnen ja! Jo det blir en hel del med tiden o då har vi ju bott här nere så kort tid? Vi får rensa med jämna mellanrum 🙂 solen har alltså kommit till Sverige…härligt! Njut och ha det bra…

 4. Hej! Mötte er på era cyklar på strandstigen strax norr om Punta Prima. Blev förvånade då vi tyckte ni var så bekanta på något sätt! Själv promenerade vi mot Torrevieja för att fika på stället som heter nåt med ”sjöförlista”. Jag, Tom, kommer från era hemtrakter. Bodde massor av år i Gävle. Dottern jobbar just nu på Fastighetsförmedlingen i Sandviken så vi har känningar hos er! Ha det gott i sommar för det har vi! Hälsningar Sussi och Tom

  1. Hola Tom och Sussi! Trevligt, ni skulle hojtat nått 🙂 Så ni bor i Punta prima då? Vi gillar ju denna delen av kuststräckan som går söder om torre som ni säkert vet..sjöförlista? Naufragos är väl det som har nått med förlista att göra? ” de skeppsbrutnas” strand och vår närmsta playa..vi kanske möts fler ggr:) ha en skön sommar! // Mats o Nenna

   1. Sussi säger att restaurangen ligger på baksidan av Dialprix-affären. Brukar ofta fika där med alla britter. I förrgår åt vi deras utmärkta schnitzel dock. Vi känner naturligtvis igen er från den trevliga bloggen. Nästa gång vi ses skall vi hojta till!

   2. Hej tom o Sussi.. Aha, ja vi bor ju tvärs över vägen vi:) innan vi fick wifi så hängde vi på Pirat som ligger bakom bakom affären längst upp, fin schnitzel där! Nu tycker vi att det ser mysigast ut på restaurangen längst ner, där man kan köpa kött över disk o få det tillagat i restaurangen..men ska tilläggas att vi har inte varit på någon av ställena så mycket nu… Hojta till ni:)

 5. Hola! Ser härligt ut! Hur länge stannar ni? Kanske hinner vi ses? Jag åker ned den 9:e och J den 16:e. Igår var första dagen i Estocolmo som man fick lite sommarkänslor – sol och över 20 grader. Får se om det håller i sig. 😉
  Buenas! //Susan

  1. Hola Susan, vi blir kvar till 19e sen får vi dra hemåt igen 😦
   ja kanske vi kan ses o ta en fika 🙂 nu väntar vi på barn o barnbarn som kommer ner en vecka så då blir det väl full tecknat 🙂

  1. Hola..och det är skönt också 🙂 ha det gött..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close