Tisdag 15/7

image

Idag tog jag mig en liten cykeltur själv på fm, cyklade förbi sjukhuset och vidare genom Los Balcones mot San Miguel, efter ca 5 km så svängde jag ner till höger mot Los Montesinos, precis vid campingen! En fin väg med lite trafik. Mitt ute i ingenstans hittade jag ett ställe som heter El Rancho? 11 km från oss….Bilden snodde jag från deras hemsida! Verkar vara nått ställe där man kan få bo i enklare trähus, med fin pool, hästridning och BBQ grillningar mm..
image
Det verkar finnas många Garden centers, trädgårdshandel… Strax innan byn hittade jag denna och har sett flera utefter mina tidigare cykelfärder…
image
Idag på denna tur kom jag in i Los Montesinos från ett annat håll än förut, verkar vara en fin liten by..
image
Detta fina hus cyklade jag också förbi strax utanför byn på väg mot cykelaffären…det såg stängt ut men jag tror det hade nått med konst att göra? Kanske någon vet!
image
Tog mig fram till cykelaffären strax utanför Los Montesinos ”Ilovebikemontesinos” den ligger inte långt från gamla järnvägen, alltså cykelvägen som jag brukar ta! Jag fick lov att ta en bild inne i affären då jag talade om att jag har en blogg och att det kommer att synas på internet 🙂 lite reklam för sjutton! Han talade om att han har en affär i La Zenia också, precis bredvid stora rondellen som man åker igenom om man ska ner till hotellet vid havet? Som jag förstod det så ska han stänga affären uppe i Los Montesinos i september, utförsäljning då om någon vill köpa cyklar! Det är inte ofta jag sett så små racercyklar som han hade:) måste vara för 8-10 åringar?

image
Cykelturen tog ca 1,25 timme och då med div stopp..ca 25km runt Saltsjön..El Paraiso-Los Montesinos-gamla järnvägen- El Paraiso! Fin tur i värmen:)
..hem för lite mat och vila…under em tog vi oss en gemensam cykeltur mot Punta Prima, med stopp vid El Kiosko..Bola Bola… För lite vätske intag 🙂 sen fick frugan idéer om att hon måste till en chinobutik..upp förbi Rocio’s place och över övergången…jag satt mig snällt utanför och väntade..köpte mig en baguett med bacon och en zervesa.. Så lite jag kräver 🙂

image
Dagen idag, en underbar dag! Den avslutades med både Lotta på Liseberg och allsång på Skansen…och innan dess så åt vi en otroligt kulinarisk anrättning..pulvermos och fiskpinnar..hur bra på en skala kan det bli egentligen! 10 av 10 🙂 fantastiskt att sitta på sin egen balkong i Spanien och höra allt skrammel och prat på ett för oss okänt språk…Spanska! Samtidigt som vi tittar på allsång på Skansen! svenska! Undrar om det kan bli La Mata i morgon?…Den stora döden! Eller? Ha det gott…

Annons

11 reaktioner till “Tisdag 15/7

 1. En fin cykeltur att börja dagen med. Skall också titta närmare på Los Montesinos.Finns många fina utflyktsmål att upptäcka….
  Låter som ännu en bra dag, skönt. Precis som det skall vara på semestern. Men keps och solhatt saknar jag på er….
  Ha det gott!

  1. Hola Ditte, ja kepsen hade jag med mig när jag kom hit..men glömdes bort på nått ställe? Finns många fina ställen att upptäcka, inte så långt till Montesinos..ha det så gott

 2. Ni är verkligen ute och rör på er 🙂
  I Los Montesinos brukar våra goda vänner hyra in sin husbil när de är nere och dit är en bit att cykla 🙂
  Haha! Och fiskpinnar med pulvermos funkar väl alldeles utmärkt. Och extra gott blir det med ett glas vitt till 🙂
  Ha det bra båda två och fortsätt njut 🙂

  1. Hola Ami, inte är det så långt heller:) bara 2,5 mil runt hela Saltsjön ju! Fin dagstur..med stopp i Montesinos..fiskpinnar o pulvermos var helt ok just då, o lite gott vin förhöjer 🙂 ha det!

 3. Hej på er
  Flitig att läsa bloggen men aldrig kommenterat
  Ang cykelaffären vid La Zenia. Har försökt hitta läget på på nätet men det är lite svårt
  Vet du mer exakt vart den ligger? Vi bor vid Punta Prima så det är ju bra om det är gångavstånd iallafall 🙂
  Annars finns ju alltid Decathlon…
  Fortsätt njut. Vi har ca 5 veckor kvar tills vi åker nästa gång 😦

  Tack för oss
  Annica & Christer

  1. Hola Annica och Christer ! Dechatlon är ju riktigt bra, mycket grejer där 🙂 hmm? Ja han förklarade ju och stod där och snurrade o pekade hur affären ligger 🙂 om man tar boulevarden takt upp från stora hotellet nere vid havet i La Zenia! Så kommersande upp till en stor rondell..jag förstod det som att affären skall ligga precis bredvid den på zenia boulevard sidan? Nätet säger du? Då har du alltså sökt på: ilovebikemontesinos
   Där fanns det ju en kartskiss..// ha det så gott..Mats o Nenna

   1. Hej, har kollat lite men nu hittar jag ingen kartskiss? Hur som helst så pratade han om den stora rondellen och i dom krokarna runt den…skulle affären ligga? Lycka till!

 4. Det ska även finnas en Vin o Sprit Bodega i losmontesinos-krokarna…

  1. Hola Tina, bodega? Ja det finns nog mycket smått o gott runt i krokarna, får kolla upp det…ha det så gott// Mats

 5. Hej Mats!
  Ja på El Rancho har jag varit många gånger 🙂 Känner ägarna gm en väninna. Skåningar 🙂 Många engelsmän brukar spela nåt konstigt på en plan där som jag inte vet vad det är
  Apelsinträd runt om.
  Kram P ♥

  1. Hola P, aha…va kul! Det dök upp så plötsligt detta ställe mitt i ingenstans 🙂 såg väldigt fint ut på nätet och jo dom spelade nått som heter bowls.. En brittisk precisions sport som påminner om boccia eller boule, fast med asymmetriska klot! verkar vara en fin bana där för sånt….tror jag sett det på Eurosport nån gång! Ha det så gott, det har vi 🙂 kramar från oss här nere

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close