Vecka 31…tisdag..

Lillgrodan Signe med mor och far har haft en mysig vistelse ute i stugan i årsunda, klart att dom har fått fara lite fram o tillbaka för det är många som vill träffa dom när dom dyker upp här i krokarna..morfar bland annat 🙂 men jag tror dom haft det skönt, dom har kört med AC’n så dom fått lite svalka åt Signe…fortfarande spanienvärme här i Sverige..härligt tycker jag..det blir ju så förbaskat kallt sen i vinter!
image

trots värmen så har jag försökt att köra lite cykel på den lediga tiden mellan jobben..man får försöka komma upp tidigt på morgonen eller så blir det kvällsturer..får köra igång riktig hård träning framåt hösten..tror jag gick upp några kilon under semestern 🙂
image

sommar för mig det är när man får rensa jordgubbar och betta i hårt bröd, aningens lite socker på och så kall mjölk till det 🙂 så äter jag helst jordgubbar och mjölk..men det är gott till glass eller vispgrädde också..men just detta att äta det som mat, med hårt bröd är nått speciellt för mig..det är sommar det 🙂 och sommar är det verkligen.. varmt till tusen!
image

Vi tog oss en tur upp till Järboskogarna för att titta om det fanns några blåbär att plocka, fanns några men dom var små.. Skulle behövas regn om bären ska kunna bli nått att krypa omkring efter.. I alla fall om jag ska krypa efter dom…bärplockning är inte min grej riktigt, lingon går bättre men blåbär åker ju så lätt in i munnen istället för i hinken 🙂
imageimage

Annons

12 reaktioner till “Vecka 31…tisdag..

 1. Hej!
  Vilket lustigt stadsvapen Torrevieja har fått. Liknar lite grann ett känt ölmärke. Hm…
  Ja, jordgubbar är en välSIGNElse, fast ”en aning” socker, ja, ja, det är väl olika storlekar på ”aningar” i olika socknar.
  Så nu är ni ensamma ett tag igen, ni gamlingar. Visst känns det ensamt och tyst när man har haft små bb:n runt omkring sig ett tag? Mitt 3-åriga bb kan hålla låda som en hel förskolegrupp. Värre än sin farmor. Jo, det är sant!! Tro mig!
  Vad är Doris för ras? Hon är så söt och lagom i storlek.
  Ha det bra!
  rocio

  1. Hola Rocio, haha..vet inte om jag riktigt tänkte på det när jag köpte tröjan? Men så är det nog! Kanske får tänka på var o när jag har den på mig?
   Dom är för härliga dom små grodorna och kottarna..och det kanske är tur vi får vila lite mellan besöken av BB..vi är ju så gamla Rocio 🙂
   treåringar kan nog vara högljudda och livliga men att dom skulle överrösta dig Rocio…hmm kan det vara möjligt 🙂 Ojå..du kan nog vara lugn o fin du också 🙂
   Doris är en Jack Russel , fast ibland tror jag hon är besläktad med en Golden retriver…hon är så lugn o cool…inte direkt som en terrier 🙂 ha det så gott o hälsa Hasse..

 2. Åh så härligt med besök av barn och bb. Jag måste dock erkänna att det var jobbigt att ha 5 personer lite drygt en vecka i Torre. Hur Goa bb än är! Vi får försöka komna på en bra grej så att ni kan få matstolen som man hänger på ett bord. P har inte så stort och inte La syrra heller .
  Snygg T-shirt! Hälsa Nenne!
  Kram/A-K

  1. Hej AK…så är det också..kan bli för mycket av det goda 🙂 ja vi får hitta en lösning så barnstolen kommer tillrätta..jag åker ner v35.. Men då är väl inte du där? D löser sig 🙂 ha d gott o kram från Kungsgården

   1. Jag åker ner 25/8-2/10. Har nu inte veckonr. i
    huvudet men tror jag åker v 35. Då fixar det sig bara att cykla till mig.
    Kram

  2. Oki…ja men då cyklar eller går jag dit då 🙂 perfekt AK.. kram

 3. Mysigt med barn och barnbarn! Men vad gäller cykling i värmen hade jag inte tyckt att det var någon större mysfaktor. Men tur vi är olika….Att plocka andra bär än hallon och jordgubbar har jag nte gjort. Möjligen blåbär till en paj….Förstår inte tjusningen, men visst gillar jag att få till sylt av både blåbär och lingon. Men då har jag köpt bär. Lat!
  Doris är så fin! Hade inte gissat på Jack Russel. Men nu vet jag. Har idag träffat Curre som jag är mattemor till, en svart labrador. Jättefin.
  Ha det gott!
  Och kanske ses vi snart i Torre.

  1. Hola Ditte, ja plocka bär är väl ingen höjdare, om det inte är alldeles otroligt mycket 🙂 …då kan det vara kul! Doris är fin..roligt med hundar. Ja, vi hörs o syns..

 4. Hej!
  Jag gillar också att äta så där med rutbröd 🙂 Har gjort det flera ggr här hemma. Läskande fast jag hade bara lingonsylt. Alldeles för varmt här 😦 30 gr inne. va f-n alltså 🙂
  Ska bli svalare men trodde det redan i dag för det regnade…
  Kram P ♥

  1. Hola P, ja många ruskar på huvudet när jag laddar ner hårtbröd bland jordgubbarna 🙂 Grabben min Mattias är nere i torre nu..får se vad dom tycker om den spanska värmen 🙂 Här har det börjat att blåsa lite mera, det svalkar lite..Kram kram

 5. När jag var barn så åt mina föräldrar (inte jag, lingon blääh) ofta ”smolanedi” (lingonsylt, hårdbröd och mjölk). Dom är från Västerbotten så Ama kanske känner igen uttrycket.
  rocio

  1. Får prova d nån gång 🙂 ja va mycket konstigt man ätit i sina dagar! Lingonsylt är grejer det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close