Helg jobb och helg mys..

image
denna helg valde vi..eller rättare sagt så ville min fru att vi skulle stanna hemma och jobba istället för att åka ut till stugan som jag ville! Och så blev det 🙂 och skönt var väl det att få bort det stygga gamla vedförrådet som har stått på gården…nu blir det värmepumpar som ska värma upp vårt hus i vinter, hoppas vi? ..kanske med lite stöd värme av lite vedpinnar som vi nog ändå får införskaffa..
image
När man håller på med ved som vi har gjort så blir det mycket bös och i detta bös så trivs många insekter och annat smått och gott..och där trivs ju också då igelkottarna som äter dessa insekter, här hittade vi en vettskrämd igelkott som rullat ihop sig till en boll under en av lastpallarna..

jag fick ta den i en hink och gå upp en bit i skogen med den, den hittar säkert på nått nytt ställe att bo på..och små krypen hittar nog den på igen..Efter jobb under lördagen, så var det lite grillning och allmänt mys som gällde i Kungsgården…

image
Under söndagen så rullade bilen iväg söderut mot Häggvik och till födelsekalas för min stora flicka Caroline, här står dom båda systrarna och poserar för sin stolta fader..Malin har naturligtvis bakat dom goda kanelbullarna och Caroline gjorde Paleo inspirerad paj och brownies som var jättegoda…

image

Signe var lite extra pappa och mamma sugen idag tror jag, morbror Andreas fick inte chansen att hålla i henne så mycket idag..
image

Även morfar fick kämpa för att smälta Signes hjärta idag, men en selfie måste vi väl få till i vilket fall tycker jag..
image

att få se hur dom små kämpar och tar sina första stapplande steg är härligt att få vara med om! Att jag nu som morfar få ta del av Signe är nått alldeles extra tycker jag!

Då när mina barn var små var man ju så involverad i allt omkring dom ändå..fast på ett annat sätt än nu! Nu får man ju mest se godbitarna ur en morfars ögon..som förälder så är det ju så mycket mera man ska ta ställning till, kanske det också är så att man trots allt blivit mycket äldre och klokare som gör det så extra detta med barnbarn..man blir gammal och sentimental 🙂

image
En härlig helg blandat med nytta och nöje, här är det chill i soffa och på golv som gäller innan vi drar norrut igen..en vecka med jobb och lite pyssel väntar innan jag får fara mot varmare trakter igen..

Jag hör nu hur regnet smattrar mot taket, det blir väldigt stora kontraster när vädret slår om så här i slutet av augusti..från tropisk värme till helt vanlig svensk höst med temperaturer ner mot 10-12 grader…burr..

Nä nu får jag ta och lägga mig, jag är ju så gammal och sentimental 🙂 Sen blev jag sittandes och lyssna på en debatt med några utav alla dessa politiker som är på hugget i dessa dagar.. Dom lovar guld och gröna skogar till höger och vänster så jag blir alldeles vimmelkantig..jag vet inte jag..blir väl som vanligt! Mycket prat och lite verkstad! Får sova på saken:)

Annons

12 reaktioner till “Helg jobb och helg mys..

 1. Hej!
  Puh vilket jobb med hus och tomt. Min Göna Vågen-era gick över snabbt en gång i tiden. 5000 kvm tomt…Mest skog som tur var. Jo jag är lastgammal 🙂
  Härligt med La familia och söta lilla Signe 🙂 Och snart är du på väg hit igen 🙂
  Hoppas vi får se ”röken” av dig…Du vet den som blir när det är kyligt 😀
  Kram P ♥

  1. Hej P.. Har du varit gröna vågare.. 🙂 Härligt! Jo vi syns snart P… Ska ju försöka ta mig in mot centrum 🙂 någon dag! Men någon rök lär d väl knappast bli i eran Spanien värme..Lugn vi hörs o syns P… kramar Mats

 2. Oj så mycket jobb och trevligheter!
  Lilla Signe är ju bara sååå söt! Mitt äldsta barnbarn började i klass 1 idag! Ofattbart att tiden gått så fort. Vi ses i Torre, när du hämtar barnstolen. Hälsa M-L och kram/A-K

  1. Hej AK… Ja vi ses, har lagt in tel nr så jag messar 🙂 ja tänk va tiden rinner iväg, va tar den vägen 🙂 men vi blir bara yngre va? Vi hörs// kram

 3. Kenneth Sderlund 18 augusti, 2014 — 21:36

  Hejsan.Vi är ett par som precis håller på att köpa en lägenhet nere i Playa Flamenca.Tänkte höra om ni hade några råd på saker man bör tänka på. HälsningarKenneth & Birgitta Date: Sun, 17 Aug 2014 21:10:25 +0000 To: ken1.s@hotmail.com

  1. Hejsan Kenneth & Birgitta.. Jag skickade mail till er.. Kul att ni köper där nere, väldigt fint område detta…vi har ju cyklat lite i området söder om torre… Spanienforumet har gett många svar på lösa trådar och så vänner och bekanta som vi lyckades få tag på.. Bl.a. genom spanienforum.se Lycka till med ert köp, vi kanske hörs o syns någon gång// Mats

 4. Ruth i Virginia 19 augusti, 2014 — 21:36

  Låter som om Torre håller på att bli en svensk koloni.
  Lär ni er alla att tala spanska?

  1. Hej Ruth…. jo nog är det på väg att bli nått åt det hållet ändå…i alla fall en skandinavisk koloni.. Men inte tror jag att det är så många som kan prata spanska inte! Dom flesta verkar kunna några basala ord och meningar bara, så spanskan är långt borta ännu för dom flesta och framför allt för oss i vilket fall, några st är dock jätteduktiga på att träna det spanska språket 🙂 // Ha det så bra Ruth önskar Mats och Marie Louise

 5. Att ha hus innebär också en del pyssel med diverse och dte är lika bra att få det gjort på en gång. Jag är för min del färdig med hus med tomt, har haft ett par stycken…
  Och mysigt är det, helt klart, men nu trivs jag bra i lägenhet mitt i stan. Och huset i Torre med klinker på terrassen och lite blommor är lagom.
  Visst är det roligt med barnbarn! Lite av livets efterrätt. Och Signe ett år. Ja, vi har ”vårt” ettårskalas om en månad då William passerar den gränsen. Tänk så fort tiden gått.
  Välkommen till Torre, och hoppas vi ses.
  Kram!

  1. Hola Ditte, klart att det är lite pyssel med hus men d funkar..man vill både ha och inte ha! Man vet ju att förr eller senare så blir man tvungen att börja greja o dona…visst har det sina tjusningar också men jag tror jag kommit över dom flesta såna känslor 🙂 Förstår att ni är nöjda med er lägenhet! Med den utsikten kan man bara vara nöjd…kommer snart om inte vulkanen börjar spruta ut rök o damm! Vi syns väl på nått cafe// Mats

 6. Hej!
  Vilken förståndig fru du har som insåg det uppenbara på dina bilder: Det måste städas och där med basta!!
  Förhoppningsvis ses vi framöver. Vi har bokat nerresa nästa torsdag, men vi vet inte hur det blir p.g.a. krasslighet. Vi får höra i morgon vad läkaren säger. Håll tummarna!
  rocio

  1. Hola Rocio.. Haha.. jo det är tur att jag har en sån förståndig fru som kan få till sådana där dagar ibland..jag vill ju helst bara gå omkring och chilla jag:) Fast det såg ju värre ut på bilderna än det var! Tror jag 🙂 Jamen hoppas att ni får klartecken då, hoppas det inte är nått allvarligt! Vi håller tummarna! Hör av dig om ni kommer ner! Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close