Vecka 36….september är här

Denna vecka har känts så otroligt lång! tycker att jag har varit med om väldigt många intryck och känslor efter att jag kom hem, både privat och jobb, så kanske det har bidragit i att veckan känts lång! Det känns som det är flera veckor sedan jag kom hem från spansklandet? Och så var det bara förra helgen som jag damp ned på svenska mark igen…ja så kan det bli ibland..

Nu har vi varit lyckliga ägare till en lägenhet i Spanien i ett år, det har varit ett roligt och intressant år med alla nya grejer som skulle fixad och ordnas..och alla nya vänner vi har mött på vår väg nere i Torrevieja, det gör att det blir extra roligt!

image
Vi tog oss upp till stugan i skogen en kväll i veckan, skulle kolla blåbär.. det var så annorlunda där för vår skogs granne hade fått för sig att avverka skogen!

Hur som helst så blev det mycket soligare och öppnare på vår ”lilla” tomt..vill man ha tystnad och lugn så är det skönt att åka upp hit..några blåbär hittade vi men inte var det många!

image
Denna mård har följt mig ända sedan den dagen då jag tog dess liv, jag trodde det var en katt jag kört på då det var ganska nära bebyggelse.

Jag stannade och plockade upp den och la den i vår frys..till min exfrus fasa!

Efter ett tag så hittade jag en konservator som fick äran att stoppa upp den, jag tycker den blev fin! Doris tycker den var både skrämmande och spännande verkar det som..

image
Det är ju inte bara i spansklandet som det ska fixas och donas! Vi tog tag i saken och bokade in en montör som kom och monterade in två stycken värmepumpar.

Ska bli spännande att se om vårt tilltag lönar sig, och om det funkar att få ut värmen i huset med dessa!
Den gamla vedpannan finns ju kvar så blir det en vargavinter kanske den får rycka in!
image
Avslutningen på veckan blev väldigt fin, vi fick oss några dagar ute i Långängarna i ett underbart sommarväder.

Jag avslutar min vecka med att jobba. Det stundar nya tider på mitt jobb då det istället för att tillsätta en ny chef som det var bestämt! så ska det tas över av en befintlig chef..han tar över allt inom socialpsykiatri och Neuropsykiatri i sandvikens kommun! Och det döps om till ett projekt under ett års tid! Jag undrar bara hur han ska hinna med att sköta ett projekt och samtidigt chefa över dom ställen som berörs?

Det ska väl ses över på gott och ont..får för mig att det i dom flesta fallen mest handlar om att effektivisera så att utgifterna blir lägre, att det bara är ekonomi det handlar om! Det är helt ok att se över ekonomi bara det inte går ut över dom vi jobbar mot/med och oss personal!

Många gånger så ska vi personal istället göra mera på kortare tid! Det kallas för att effektivisera? Kvantitet istället för kvalitet! Nu låter jag överdrivet pessimistisk och om jag orkar att kommentera eländet så återkommer jag i ämnet 🙂

Dax att köpa flera trisslotter! 🙂

image
image

Annons

12 reaktioner till “Vecka 36….september är här

 1. Haha! Jag kan förstå din exfrus fasa när hon hittade Mården i frysen 🙂 Men vad roligt att du bevarade den och att du har den kvar. Den är jättefin 🙂
  Ha en fin vecka!

  1. Hola Ami, ja hon var måttligt förtjust över tilltaget 🙂 men fin blev den! Ha det bra ni också// Mats 0 Nenna

 2. Vackra sensommarbilder! Skönt att vara hemma tycker vi också. Härligt sensommarväder med strålande sol Skönt!
  Förstår reaktionen när man hittar en mård i frysen….Verkligen!
  Skönt att ni fick några fina dagar ute vid stugan. Mysigt att byta miljö och koppla av från det vanliga.
  Tiden går ju fort och du har mycket som händer på jobbet och det värtsa är kanske att du inte kan påverka så mycket. Men försöka duger bra.
  Kvantitet i stället för kvalité är ju ett vanligt begrepp numer.
  Önskar er båda en bra vecka och snart kanske vi ses i Torre igen.
  Ha de´!

  1. Hejsan Ditte och välkommen hem! Ja det var skönt att komma ut till stugan någon dag, och jobbet blir spännande att se hur det utvecklar sig! Ha det så bra…

 3. Hej!
  Åh, vad jag önskar att jag hade blåbär till en gammaldags blåbärspaj gjord på vanlig vetebulldeg! Blåbär är det godaste bäret som finns, mycket godare än t.ex. det överreklamerade hjortronet.

  Vad mysigt ni verkar ha det utanför stugan den där vackra ”tidigahöst-dagen”. Svalt och skönt. Här ska det bli +37C på torsdag, och fredag också tror jag. LITE för varmt kan tyckas, men det finns ju tillgång till badvatten av div. slag, som tur är.
  Ha det bra i det vackra septembervädret!
  rocio

  1. Hejsan Rocio, jo nog är blåbärspaj godast! Skönt i båda våra små stugor, första var i Järbo o den andra i årsunda 🙂 har vart några fina dagar här! 37grader är ju tufft! Ni får strosa lite efter havet, där svalkar ju det! Ni ska ju motionera lite sa ju ni 🙂 ha det så bra! // Mats o Nenna.. Ps…har du kollat nått med internet firman?

 4. Hus i stan, stuga i skogen och lägenhet i Spanien.
  Mycket att ta hand om, när man dessutom måste
  klämma in ett jobb.
  Fråga – Varför är det så populärt på så många bloggar
  att visa kort på sina egna ben och fötter? Kan nån förklara för mej?

 5. Glömde att nämna, att himlen bakom fötterna är himmelst vacker
  med sina ulltappar. 😉

  1. Hejsan Ruth i Virginia 🙂 jo det börjar bli lite mycket, får avveckla lite!
   Vet inte om jag sett så mycket ben på andra sidor och bloggar men det har blivit till en liten rolig grej…bara liksom en Chilla bild 🙂 titta vad jag har det gott i solen:) o du har helt rätt! Molntapparna bakom dom benen är underbara 🙂 ha det så gott i Virginia…

 6. Såg att ni hade fått svar från kommunen om vägen.. inget fel begånget där inte..
  Men några har startat en underskriftskampanj för flera trafikljus:
  http://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2014/09/12/veleta-mar-azul-reclaman-semaforo/1544332.html

  1. Hej Uora, jo jag såg att dom hade svarat men som du säger så verkar dom ha gjort vad dom kan och ska göra? Detta trots att det precis blivit en till dödsolycka där då? Tjänstemännen går fria! En fråga 🙂 syns alltså allt jag skriver till kommunen på den sidan? Va kul att du såg mitt inlägg där! Jag uttryckte mig säkert fel, men jag försökte i vilket fall 🙂 googlade fram det både på spanska och engelska 🙂 Bra att det fortsätter att jobbas på att det ska bli säkrare att gå över vägen…innan nått mera händer..tack för att du skrev och talade om, fortsätt att informera om vad som händer i området om du vill 🙂 tack så mycket och ha en trevlig vistelse i värmen Uora…vi längtar ner väldigt mycket! Med vänlig hälsning, Mats o Nenna

   1. Ja, det ligger öppet på hemsidan. Som jag förstår svaret, skriver de att skyltningen är korrekt. Inte riktigt svar på din fråga tycker jag – men spanskan kan ju ställa till det..
    http://www.buzonciudadano.gva.es/index.php?option=com_content&view=article&id=15137&catid=55:1-propuestas&Itemid=107

    Vi får ta en fika när ni kommer ner igen! Hör av er då 🙂
    /uora

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close