Vecka 37..betraktelser över El Paraiso mm..

image Jag hittade en fin bild över playa del Cura som någon okänd tagit. image

Denna denna bild är tagen nere vid paseon i Torrevieja första kvällen vi kom ner i slutet av Juni-13 Nenna ser med skräckblandad förundran på detta nya ställe och om jag ska vara ärlig så trodde jag aldrig att det skulle bli något köp utav! Varför detta då, tänker ni!

Jo för att när vi installerat oss i lägenheten som vi hade hyrt av masamigos så skulle vi gå ner och titta lite, på väg ner så hamnade vi precis i ett gängbråk av mörkhyade människor, det slogs och knivar kastades så det stod härliga till…därav min fru’s stora tvivel till detta hemska stökiga och bråkiga ställe på jorden 🙂

image

Ok! Allt lugnade ner sig och vi trivdes i vårt bullriga lilla ställe mitt inne i det bullriga Torrevieja, men det var inte många ggr som vi satt ute på balkongen och åt frukost för det var så förbaskat mycket oljud och väldigt mycket trafik så vi drog oss in ganska snart!

image

Det det är det här som kallas havsutsikt va 🙂 jag lutade mig ut och höll ut kameran och knäppte denna bild…havet är ju det mörk blåa längst bort i bilden !

image

image

Vi hade hade ju bokat in tre stycken mäklare redan innan vi åkte hemifrån som vi skulle träffa på söndag så lördagen tänkte vi att vi skulle titta runt lite i denna lilla byhåla till ort 🙂 sagt o gjort så började vi promenera norrut, förbi Cura, Loco och förbi hotell Masa, det var väldigt hett denna dag, precis som alla andra dagar som kom… Vi hamnade till slut ända uppe i La Mata och då var vi både trötta och törstiga 🙂

image

Detta kort är taget 30/9 då vi kom ner för andra gången och vi har precis varit inne hos Abaco för att hämta nyckel och köpehandlingar..vilken härlig känsla att få sätta nyckeln i låset och titta in…är det som vi kom ihåg att det var 🙂 och det var det!

Vi åkte ju runt med dom tre inbokade mäklarna, en dag med varje tills vi började lokalisera oss om vilket område som vi kände var attraktivt för oss, då fick Veronica fortsätta ta hand om oss och det är vi nöjda med!

Vi tittade på lägenhet i Mar Azul och i El Paraiso och vi fastnade för några stycken i området El Paraiso, lite stillsammare än stan men ändå nära in! Väldigt nära till havet och till den fina playan Los Naufragos…sen att det är väldigt fint att kunna promenera utefter havet så långt söderöver som detta område erbjuder gjorde inte saken sämre 🙂 vi hade hittat hem!

Nu har vi varit till vår spanska lägenhet ca 10-11 veckor sedan vi köpte och vi har inte ångrat någonting 🙂 och cyklat har jag fått gjort också! Inte helt fel 🙂
Barnen har också gjort sina besök i lägenheten och dom verkar också gilla det!
image

Jag har kikat över våra kostnader över vår lägenhet i Spanien och jag tycker att det så här långt känns som helt acceptabla utgifter, jag har bara kollat upp dom utgifter som tas från vårt konto på banken i Spanien..naturligtvis så tillkommer det andra kostnader, men det har jag inte tittat på så mycket än så länge 🙂

Det känns konstigt nog som om den största utgiften i nu läget är internet/telefon..Knasigt! vi kunde ju inte använda oss av det populära andra bolaget..tror det hette Scansat! och deras billiga lösning av internet uppkoppling, bara för att vi inte får sätta upp en antenn på taket av vårt hus 😦 och signalen räckte inte till när dom var där och mätte från vår balkong…men men, det kommer säkert en lösning på det problemet så småningom också 🙂

Vi har haft väldigt sköna och härliga dagar där nere i vår underbara lägenhet i den spanska värmen och våra barn har fått någonstans att åka om dom vill till värme och sol för en billig penning! Men det är klart att allt hänger ju på att priserna för att flyga hålls på en dräglig nivå…

image
Avslutar med en stilstudie att äta mat själv för första gången..ser härligt ut 🙂 Lilla Goa lill grodan Signe..

Annars så har veckan inte innehållit nått intressant…vi har försökt att fixa till hallen i huset med lite vit färg så den blir lite ljusare än den var förut..men förkylning och hosta har satt käppar i hjulet, men snart så 🙂 en man i sina bästa år som blir förkyld är inte att leka med! HaHaHa….

Annons

13 reaktioner till “Vecka 37..betraktelser över El Paraiso mm..

 1. Men usch vilken dålig början på er Torresemester, med knivslagsmål 😦 Men tur att ni ändå kände att ni hittat hem när ni köpte er lägenhet…..Och visst är det härligt!
  Vi köpte ju vår i mars 2013 och jag minns också hur härligt det var när vi första gången satt nyckeln i låset. Nästan lite overkligt 🙂
  Ha det så bra!

  1. Hej Ami, ja det var lite darrigt efter första kvällen nere i torre 🙂 men det löste ju sig! Overkligt var ordet! Känns fortfarande konstigt ibland när man tänker efter 🙂 men det är på riktigt! Ha det bra där nere i Skåne// Mats

 2. Hej!
  Det var en fin resumé över ert köp och Torre 🙂 Ja det var lite stökig trafik på Antonio Machado som ni bodde. Och slagsmålen med Gro, dom svartaklädda poliserna hamnade vi också mitt i…
  Men nu är det lugnt, dom vann och säljarna är ”ganska” borta 🙂
  Det var väl Sattvplus som inte gicks där? eller det spelar ingen roll. Billigt är det inte men ni får ta bra betalt av dom som kommer ner. Inte mesa 🙂
  Ha en bra valdag. Hoppas vi vinner 😀 Kram P ♥

  1. Hola P, klart vi vinner! Ja det gick vilt till där nere då vi kom dit..knivar och livremmar 🙂 ta betalt ja 🙂 det är vi inte bra på! Men det ordnar sig nog 🙂 sköt om dig nu..kram från oss bådda…

 3. Skönt att ni känner att ni hittat hem i Torrevieja och lite bestyr innan skall det nog vara.
  Och vad gäller pengar så är jag av den uppfattningen att de inte gör någon människa glad om man inte gör något roligt för dem. Och spara dem är ju inte alls kul.
  Man lever här och nu.
  Ha det gott!

  1. Hej Ditte, jo nog har vi hittat hem 🙂 på alla ställen! Riktigt kul…O pengar ja! Dom ska rulla eller fladdra bort på nått roligt och trevligt som ger en något tillbaka…Allt behöver inte kosta pengar heller! Men men d kostar att ligga på topp 🙂 Finns mycket smått o gott att må bra av som inte kostar en spänn!
   Ha det så bra och fortsätt med det du gör:) Mats o nenna

 4. Det var ingen bra start på er vistelse i Torrevieja. Förstår att ni blev betänksamma. Men till slut hittade ni rätt! Mina vänner åkte hen den 1/9, så nu har jag bott ensam i 2 v. Nästa vecka kommer andra vänner. Mycket har hänt. Nya gallergrindar till balkongen, lagning av markis och i går ny TV.
  Promenerat mycket med La syrra också.
  Ha det gott och hälsa frugan !
  Kram/A-K

  1. Hola AK.. Det blev en rivstart nere i torre 🙂 men löste sig till slut! Du har haft dagar fyllda av värme och lite annat smått o gott hör jag! Härligt…längtar ner nu 🙂 jag ska hälsa frugan! Ha det fortsatt bra nu AK…kramar från oss i Kungsgården

 5. Hejsan
  Jättespännande att läsa din blogg
  Vi åker i jan för att förhoppningsvis hitta drömboendet
  Lusläser bloggar och forum för att få ideer och tips
  Vi satsar på pension i Spanienmom 2-3 år då unga pensionärer
  Alla tips mottages med varmt hjärta
  Mariana

  1. Hej Mariana, kul att ni hittat hit till vår lilla blogg 🙂 vi bistår gärna med råd, idéer och tips! Skulle vara kul att få veta var ungefär ni vill slå till…antar att det är costa blanca eller solkusten som är ert mål! Eller är det rentav bara Torrevieja? För vår del var det enbart torrevieja men vi visste inget av torre eller områdena runt omkring! Skriv gärna och kom med funderingar och frågor! Ha det så bra och lycka till..Mats och Nenna

 6. Hej
  Kommer till Torre 29 dec – 5 jan och tänker kontakta mäklare i förväg för visning av ett antal läg/ radhus.
  VI har 2 hundar så läget blir avgörande ,inte city tittat lite norrut runt saltsjöarna men även la mata. Kommer känna vad som känns bra då vi är på plats hoppas vi annars åker vi tillbaka en annan gång.
  Följer spanienforum, FB, olika bloggar för att ta in så mycket info som möjligt.
  Då jag läste er blogg så tänkte jag genast att precis så tänker ju vi oxså.
  Kan ni rekomendera mäklare ?
  Något speciellt vi ska tänka på innan vi åker?
  Tror vi har ganska bra koll genom vad vi läst men minor finns det säkert ändå som känns bra att kunna undvika.

  Kommer säkert på mera då det närmar sig.
  Tack för erbjudandet att svara på frågor.

  Mariana & Lennart

  1. Hola Jag skickade ett mail till er 🙂 Det bästa som man kan göra är ju att åka ner och bara åka runt och titta på områdena som finns och ev kolla på några objekt..det blev lite stressigt för oss tyckte jag men det löste sig ju till slut..Ps jag googlade mycket i områdena i torrevieja och använde gubben för att kunna promenera omkring där nere! ett verkligen bra sätt att kolla in områdena, sen får man ju tänka på att dom där satellit bilderna har några år på nacken! Adios

   1. Precis min tanke , till fots upptäcka och känna in.
    Tack för alla långa svar
    Mariana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close