Vecka 38… från ett litet kyligare Sverige…

Hola! Värsta chocken över val resultatet har lagt sig nu och man lyssnar och tittar lite lojt på hur Löfven funderar över hur Sverige skall styras…

man kan tycka vad man vill över valresultat, men det  som får en huttra till lite extra nu när kylan börjar krypa på en är ju att så många människor vill lägga en röst på SD som är främlingsfientligt parti..känns som kylan kryper långt in i märgen nu..inte roligt tycker jag!

MEN…jag förstår att SD också får sina anhängare då väldigt många människor blir oroliga, rädda och fundersamma när samhället förändras till någonting som vi inte riktigt känner igen..och då är det lätt att hitta på syndabockar…tror att alla partier måste börja prata om hur vi ska hjälpa alla människor som måste fly från skräck och terror i sitt hemland..och det går alltid att göra integration bättre👍 Jag vill gärna vara med och ta emot dom som behöver en fristad…undrar själv hur jag skulle reagera om jag måste fly från krig, terror och naturkatastrofer..

Jag tror dock att det inte bara är kvickfix röster angående invandringen, SD har ju också flaggat för att pensionärer ska få det bättre och att straffen skall bli hårdare…kan nog vara många gamla moderater som ser en enkel lösning där..

Men så kan det gå i ett demokratiskt styrt samhälle och det är ju till syven och sist det, jag och många eftersträvar att få bo i! En fri vilja och rätt att tycka..

Tilläggas bör att detta raljerande kommer från en person (alltså jag) som är förhållandevis okunnig och egentligen mycket ointresserad av politikens mystiska värld, så jag ber redan nu om ursäkt för mitt inlägg! 🙂

En bild från playa Accequinion, såg att dom hade fått pengar till att fixa en ny promenadväg utefter Doctor Gregorio Maranon och ny belysning…undrar när dom ska bygga den däringa strandpromenaden bort mot Cala Ferris och mar Azul…Manana manana 🙂 och att dom ska ordna stoppsignaler vid vårt övergångsställe närmast affären…

image

Vi avslutade förra veckan med att åka upp till Järbo skogarna och plockade lite..jag betonar LITE lingon 🙂 idag är det kokat o klart o det blev tre liter! Vi får ta och leta oss ut igen, måste ha lingon sylt till gröten…
image

Veckan började annars ganska lugnt med lite soffhäng med kaffe o bulle och en liten Doris som också vill ha en smula..
image

Sedan ökade nivån med ca 100% 🙂 min lilla groda Signe med mor kom och hälsade på sin moffar! Signe tar inte några steg själv ännu..men hon klättrar på allt, jag kan riktigt tänka mig hur fort hon kommer att dra iväg efter att hon tagit dom första stegen på egen hand 🙂 dom får skaffa en sele och löplina…
image

Här ser ni en riktigt stolt morfar som kniper riktigt hårt med munnen för att inte själv sitta och gapa stort då jag matar Signe, det är bara att sleva in annars blir hon kinkig…Doris sitter neranför och väntar om det ska bli några smulor som faller…

image
Här ser ni också en riktigt stolt gammelfarmor som får chansen att se sin lilla Signe och träffa sina barnbarn..Mamma Caroline, Mattias och Malin fick inte vara med på bild idag..lika glad är dom för det 🙂

image

Avslutningen på veckan kan ju inte ha blivit bättre, min dotter Malin kom på besök för hon skulle få topparna klippta av Nenna..men jag tror att det var mest ett svepskäl till att få komma utsmygande med sin nyinköpta tårta till den blivande morfarn 🙂 om allt går som det ska så blir min lilla dotter mamma i Mars nästa år!! Riktigt kul att få det levererat till sig i morgon soffan…
IMG_3946

Annons

8 reaktioner till “Vecka 38… från ett litet kyligare Sverige…

 1. Hej!
  Grattis till kommande barnbarnet! Jag fick ” bara” ett, men är jätteglad för den lille busungen. Han och hans föräldrar har varit här i två veckor och då ”tvingat” med sig farmor och Hasse till Punta Prima-stranden varje dag (nästan). Han är bara nyss fyllda tre år, men tyckte, ordagrant, att: ”Det här måste vara väldigt arbetsamt för dig farmor, du som är en sån gammal tant” när jag hjälpte honom att gräva en djup grop i sanden. Ja, av barn och dårar får man höra sanningen. Så sant som det är sagt…

  Du ska inte be om ursäkt för ditt politiska inlägg, politik ÄR en mystisk värld som du och jag m.fl. (inbegripet politikerna själva) inte begriper oss på riktigt. Det är inte lätt att tillfredställa och samordna alla viljor. Tyvärr. Tänk vilken utopi att kunna leva i en värld där alla är nöjda och glada…Det är så sorgligt att det är, som det verkar, en omöjlighet. Men vi får göra det bästa möjliga i vardagen för att alla ska få ett så bra liv som det går.

  Ha en bra dag
  rocio

  1. Hola Rocio, tackar! Ja det ju för roligt, nu ramlar dom in på löpande band 🙂 vi får ordna dagar då vi tar emot alla på en gång så får vi ledigt resten av tiden 🙂 Ja du och Hasse kanske har fått lite pulshöjande aktiviteter där nere nu då! Det var väl det ni skulle få till va? 🙂 kul att ni får rå om barn o barnbarn riktigt mycket…vila hinner ni med sedan!
   Ja politik ja! Det är inte lätt det!! Ha en fortsatt skön höst i värmen// önskar vi från Kungsgården

 2. Ja, valet blev ju ett dilemma. Och om SDs ökning tycker jag inte… Men man kan inte heller tiga ihjäl deras parti och åsikter utan det måste bemötas med argument. Och att fler pensionärer och andra missnöjda sållat sig till ”dessa bruna” beror på rädsla, missnöje och okunnighet. Sedan om man frågar exakt vad de är missnöjda med så ges inga direkta svar. (Har provat…) Och vidga vyerna mot krigsdrabbade områden kan man absolut inte. Puh! Men klaga går bra…
  Mysigt med Signe på besök och roligt att ännu en gång bli morfar. Jag njuter av mina gossar och nu om några dagar blir det kvalitetstid med dem i Torre.
  Lingon har vi inte sett till, annat än på torget och lär inte göra det heller. Men jag får klara mig med den köpta lingonsylten i år. Svårt, men det får gå.
  Ha det bra!

  1. Hola Ditte, märkliga turer inom politiken och inget går att tiga ihjäl! Fram med skiten i ljuset så blir det mörka ljusare!
   Så ni åker ner igen med barnbarnen, va trevligt! Ha en skön och mysig tripp med dom små// Mats o Nenna

 3. Hej Mats!
  Ja jag har orerat till f-b om valet så jag ska inte säga så mycket. Min stora besvikelse var Löfvén som inte tog in V så det blir majoritet 😦 Hur f-n tänker karln. Dom andra är ju inte ens värt att kommentera. Att pensionärer skulle rösta på Svergies Dumhuve´n beror väl på att dom tror dom betalar mer i skatt men det är ju jobbskatteavdragen som gjort att det blivit skillnad. OK, jag har ju betalat skatt i 55 år, milde tid alltså …men jag går runt på den lilla kvinnopensionen 🙂 Här nere är det ju mycket som är billigare också. Pensionärerna har ju lägst garantipension (7881:-) plus hyra mm väl? Dom har ju nästan som jag 🙂 OK, lite till har jag 😀 Fast kan ha fel där…du vet bättre 🙂
  OK, barnbarn…så roligt. Jag får nog inga mer tror jag…men vem vet min egen mor var 47 år med sista spelevinken 🙂 Men det räcker så bra och tyvärr ses vi ju inte alltför ofta. När dom blir stora har dom sååå mycket att göra 😀 Men huvudsaken dom mår bra. Viktigast!

  Kram P ♥

  1. Hola P, jag undrar om han inte får krypa till korset och fråga vänstern om dom vill vara med ändå..ser segt ut för honom annars? Ja det är tur att det går runt för oss, vi har så vi klarar oss va? Men lite tur på nått roligt lotteri skulle vara kul ändå…få sig lite ”fuck off” pengar 🙂
   Ja barn barnen ramlar på numi strid ström…förhoppningsvis dyker det upp en till inom snar framtid! Om allt går vägen….? Min mamma fick sista spelevinkan 🙂 när hon var 43…
   Ha det gott och ta väl hand om dig…kramar till dig o Lex..

 4. Hej!
  Det var nog rävspel från Löfve’ns sida. Han vet att V så gärna vill vara med i ”leken”, så V får nog vika sig i ”vinster i välfärdsfrågan”.
  Uj, uj…det är många faror som lurar på bilden av Grodans träning inför ev. kommande bergsklättringar. Ibland har jag svårt att förstå hur så många barn klarar sig helskinnade upp i vuxen ålder.
  rocio

  1. Hola i värmen Rocio…jo nog är det mycket rävar bakom öronen på våra politiker 🙂 Många faror blir det på vägen med dom små som ska upptäcka världen! Ha det så gott..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close