Vecka 39….

image

Under söndagen åkte jag ner till Häggvik för att jobba lite med svärsonen, dom skulle isolera deras lilla bod och ville att svärfar skulle hjälpa till, och glad blev väl jag! Roligt att kunna hjälpa till! Sen fick jag ju kramas lite med Signe också 🙂 som sagt så klättrar hon på allt så det gäller att vara med!

Efter lite lönearbete på tisdagen så var det dags att traska iväg på spanska kurs…det kommer inte att bli lätt men någonting måste väl fastna…tycker jag! 🙂

Hola que tal? Bien, Gracias!
Vamos à revisar los ejercicios
Tienen alguna pregunta? Si, tengo una pregunta..mmmm 🙂

image
Efter ytterligare en hel dags underbetalt lönearbete så tog jag mitt pick o pack o for ut till årsunda och ”Ängslycka” som jag kallar vår lilla stuga…min son Andreas skulle komma ut och vi skulle äta lite delikatesser! på senare år köper jag bara filéer, har tröttnat på att rensa strömmingen:) Andreas åt lite försiktigt en klämma först, sen inmundigade han dom ädla fiskarna direkt med lite potatis och lök…han hade bara provat en gång förut så jag blev förvånad över hans matintag! Han måste ha varit väldigt hungrig 🙂
image

Under min lediga dag ute i Ängslycka, så tog jag mig för det inte så roliga arbete som krävs om vi ska ha någon fart på den gamla mulltoan…vi har tittat på en sån där förbrännings toalett men än så länge kämpar vi på med skrället…man får inte vara kräsmagad om man ska klara av att göra ren tunnan som allt vad vi stoppar i oss hamnar i 🙂 Men nu är det gjort och då klarar vi oss över vintern igen…Men vi har ju också ett utedass som är så fint att sitta och filosofera på 🙂

image
Jag verkligen älskar sån här gammal mossbevuxen grön och fin skog, den är så trollsk! Jag tror inte spanjorerna har sett en sån fin skog någon gång..i alla fall inte dom som bor på södra och östra kusten, kanske det finns något liknande på den norra sidan av Spanien…

image
Inte mycket att säga om denna bild! Men det var roligt att prova det nya ios8 uppgraderingen som gör att det finns en 10sek funktion i telefonen ”kameran” nu kan man ju ta lite finare selfies 🙂

image
Vi var ut i det fina vädret som var i helgen, skulle leta lite mera lingon men inte sjutton blev det många röda bär den här gången heller…men min fru! hon har fått ihop till några burkar lingonsylt ändå, så nu klarar vi oss säkert till nästa höst…jag har inte bidragit till många lingon 🙂 jag bara har varit sällskap jag men jag får nog äta lite lingonsylt ändå!

image
Så här trött och slut blir man av att plocka lingon med mig! Helgen har varit underbar och solen värmde väldigt mycket och skönt…så då gäller det att få till sig lite solenergi så man klarar sig tills vi kan få komma ner till Torrevieja igen 🙂

Annons

12 reaktioner till “Vecka 39….

 1. Oj, hos er är det mycket som händer. Kul med resa till Sollentuna och hälsa på både Signe och hennes föräldrar. Att sedan jobba lite går ju också bra…
  Trodde ni bodde hanska så ute på landet, men vet ju att ni också har en sommarstuga ute på landet. Kanske ännu mera landet. Det ser verkligen rofyllt ut där ute. Och jag håller helt med dig om att skogen är trolsk, en riktigt John Bauer skog.
  Kul att Andreas gillade surströmming. Jag har svårt att äta den p.g.a. lukten. Och tanken på att äta jäst fisk känns knepig. Men jag vet att många tycker det är en riktig delikatess.
  Ha det gott! Och du får säkert ta en klick lingonsylt på gröten…

  1. Hej Ditte, ja det är alltid kul att få träffa dom små och deras föräldrar 🙂 sen att jobba lite tycker jag är roligt, roligt att hjälpa någon.. jo visst hör väl kungsgården till det sk landet 🙂 men helt ute på vischan är det väl inte ändå..lite mer ute i stugan! Surströmming jämförs ju med tillverkning av champagne 🙂 Av vissa ska tilläggas ! 🙂 Jag älskar denna delikatess
   Ha det så gott i värmen, här blir kylan mer påtaglig// Mats o Nenna

 2. Hej!
  Vad kul att kunna hjälpa barnen! Och samtidigt är det ju roligt att få träffas 🙂
  Surströmming har jag aldrig provat…..Vet inte om jag vill göra det heller.
  Tycker lingonen verkar både nyttigare och godare 😀
  Ha det bra!

  1. Hola Ami, haha…klart att du ska prova att äta surströmming 🙂 Lingon är gott det med, lite surare då! Ha det så bra// mats o Nenna

 3. Var ska du läsa Spanska och på vilken nivå? Funderar starkt på att fösöka göra detsamma i januari men vet inte riktigt var.
  Ha det gott i höstsolen
  Mariana

  1. Hola Mariana, jaha a du 🙂 Spanskan blir inte lätt, har redan börjat att fundera på att hoppa av 🙂 men jag har ju svårt med svenskans grammatik jag också!! men det kanske blir bättre bara vi börjar komma bort från spanska grammatiken? Jag går på ABF, en något surrig chilenare som lärare gör ju inte saken bättre 🙂 jag kämpar på ett tag till! // Mats

 4. Hej Mats!
  Så härligt det ser ut och surströmming älskar jag!! Kommer jag nånsin få äta det igen? Man måste ju ha vissa tillbehör också och då menar jag inte starka saker 🙂
  Kram Och ha de fortsatt bra! P ♥

  1. Hola P, Ja det skulle vara kul om vi kunde äta surströmming tillsammans, men det känns som surströmming inte är så lätt att få tag i på Costa Blanca 🙂 kanske lättare vi sammanstrålar i Sverige ! Lök, tunnbröd, mjölk, potatis och lite tomater är ju gott till..Ha det så gott du med fast utan surströmming då 🙂 // Kramar från oss
   Ps, fråga Lex om han kan gå förbi och kolla vid vår Casa när tillfälle ges, bara checka av lite!

   1. Hej!
    Mjölk nej 🙂 Fast det är ju ett lagbrott…Rödlök väl och mandelpotatis, tomater och lite gräddfil kan man ha och tunnbröd 🙂 Bregott också 🙂
    Jag ska säga till Herr Gårman att han kan kolla lite!
    Kram P ♥

 5. Kanoners 🙂 Det går ju buss också förbi där 🙂 D Eller F bussen…men han gillar ju att promenera herr gårman! Sköt om dig/ kram

 6. Hej!
  Menar du att kolla utanför ert ”casa”? Isf kan ju Hasse och jag kolla, vi åker till stan mest varje dag. Det där med spanska och grammatik är en historia för sig…Förutsättningen för att kunna lära sig spanska är att man har lite hum om grammatik öht. Sen tror jag att det är lättare att lära sig om man har en svensk lärare som kan förklara så att man begriper ordentligt. Det är min erfarenhet av båda varianterna av lärare.
  Nu skapar min bror.
  Hälsningar
  Britta

  1. Hola Rocio, tänkte mig kanske lite mera invändigt denna gång 🙂 men tack ändå!
   Ja det här med grammatik är inte min grej!! fattar ju nada när det blir sånt…sen det med en lärare som inte riktigt kan förklara och skriver hela tavlan full av ord och meningar huller om buller gör att jag nog skippar spanskan denna gång! Blir fler ggr 🙂 Ha det gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close