Vecka 40…

Veckorna rusar fram känns det som och vad gör man om dagarna egentligen ? Den här veckan har det mest varit jobb känns det som! Finns ingenting vettigt att skriva om tror jag 🙂 Vädret är väldigt behagligt och jag hoppas verkligen att Kung Bore håller sig borta några veckor till…helst får han hålla sig borta hela vinterhalvåret, han kan komma hit bara så där lagomt..någon grad på minus sidan räcker gott! Men hur som helst så är det bara att gilla läget..inte mycket att göra åt!

Jahaja..då har vi avhandlat vädret! Vad ska jag då ventilera för någonting på denna blogg? Funderingar omkring spanien och lägenheten då!

Jo jag funderar om det blev nått nytt bestämt på årsmötet som jag naturligtvis missade med någon vecka, skulle vart kul att bara sitta med och studera hur det går till på ett spanskt Comunidad möte…det har gått vilt till på våra tidigare möten har jag hört 🙂

Jag fick en inloggning till det företag som ska fixa och sköta om vårt område, men var tusan kan jag ha skrivit ner denna kod någonstans?? Pedro Gea ferrandez heter dom…Kanske det ligger en bunt papper i brevlådan där nere!! Jag har fått för mig att dom också är med på detta årsmöte??

Sen undrar man ju lite om det händer någonting med vår överklagan som är inlämnad, det är ju Abaco som skall driva denna fråga åt oss, det skulle kunna ta tid sa dom! Det är väl bara att gå omkring och hoppas att det löser sig…tråkigt om vi skulle behöva betala för att marknaden har gått ner på huspriserna!!

”Impuestos Suma Gestion Tributaria” är betald och klar i vilket fall, antar att det är någon form av boende/lägenhets skatt?

image

image

image

Annars då? Spanskan känns som jag lägger ner så länge, fick inga bra vibbar av upplägget, äldre chilenare som skriver hela tavlan full av ord och meningar och vi deltagare sitter inträngda i ett litet rum så att den som kommer sist inte kan se riktigt vad som skrivs på tavlan..om det nu gör något för det känns lite ostrukturerat hur som helst 🙂 Jag tror att vi får slå våra kloka huvuden ihop lite längre fram min fru och jag och boka in oss på en ny kurs tillsammans, så är det i vilket fall en utav oss som hänger med när det pratas om grammatikens mystiska lagar!! 🙂 för det är inte min starka sida!

Annars så har jag väl njutit av det vackra och varma vädret.. det är underbart med alla fina och härliga färger så här på hösten.. jag har också tagit mig i kragen och börjat träna lite smått igen, går ju inte att bara njuta av god mat och dryck utan att det syns 🙂 Dom har öppnat ett jättefint gym här i Kungsgården så nu blir det att köra hårt där och köra lite extra kondition på cykeltrainer och crosstrainer hemma..jag har anmält mig till en anmälningsgrupp så det kan hända att jag cyklar vätternrundan en sväng till nästa år 🙂 om vi får en vettig tid och överhuvudtaget en plats!! många som är intresserad av Vätternrunt och nästa år fyller dom 50år.. Hur som helst så är det kul att ha mål här i livet!

Jobbet då? Ny organisation är på gång, genomlysning som det så fint heter är på G..Flipp eller Flopp får framtiden utvisa 🙂 jag har ett bra jobb och jag trivs med vad jag gör men ibland så kommer en längtan om att få göra någonting annat…vem vet! Jobbar helgen bestod i att åka till Rättviks marknad med några intresserade personer, det var roligt även om jag tröttnar ganska fort på alla människor som man ska trängas med! Men med tanke på att jag hade betalt så gick det alla tiders 🙂 Blev inte så många inköp av mig på marknaden men det som blev inhandlat var kokosbollar och brända mandlar 🙂 Haha..som jag sa från början så blev det inte så mycket vettigt sagt men en jäkla massa text blev det hur som helst…så kan bloggandet se ut ibland..

Just ja! Höll på att glömma att det varit kanelbullens dag också..finns det något godare än nybakade bullar och ett glas kall mjölk?
Buenas Noches.. Hasta la vista..

image

image

image

Annons

5 reaktioner till “Vecka 40…

 1. Missade hel kanelbullens dag. Men får ta det en annan dag i stället.
  Å andra sidan får jag mycket annat.
  Vackra bilder med vackra höstträd, det kan jag sakna. Men bara lite. Njuter av pensionärstillvaron med promenader, böcker och spanskkurs via internet. Jag är ingen gruppmänniska vad gäller språkinlärning, men får väl ta lite privatlektioner så smånongom. Jag har bestämt nu att ägna två timmar om dagen till spanska och sedan försöka prata ute på stan och lyssna på tv. Har ju all tid i världen…
  Blir nog bra om ni tillsammans går på kurs eller ittar en bra på nätet, men då måste man nog boka in när man skall läsa och träna. Jag måste i alla fall…
  Hoppas det ordnar sig med er extra beskattning och det där tar ju tid.Men inga nyheter är goda nyheter….
  Ha det bra där hemma i det vackra höstvädret så länge. Och kanske tar ni er en tur hitåt.
  Ha det gott!

  1. Hola Ditte, kanelbullar o höst i Sverige är nog fint men jag antar att du har det gör fint och härligt där du är för tillfället! Ja du har diciplin som heter duga du så EU-kommissionären nog ganska fort kunna prata flytande spanska skulle jag tro!

   1. Haha..jag tror paddan eller wordpress fick spel? Jätte konstigt när jag skall skriva…Du kommer snart….ska det stå! 🙂 vi får ta en kurs tillsammans jag och frugan…och öva tillsammans! Vi åker ner i slutet av november om allt går vägen 🙂 kanske vi ses då…fortsätt ha det gott i spansklandet nu // Mats och Marie Louise

 2. Hej Mats!
  Ja d u fick till ett inlägg som heter duga 🙂 Kanelbullarna blev jag så avundsjuk på 😦 Syrran har bakat bullar åt mig utan socker. Poco pärlsocker uppepå bara. Tänkte just mejla er om att Lex varit och kollat ert bo här och det var bra utom att terrassen förstås var skitig av allt regn som kommer, ofta med sand i. Han kunde ju ha kollat om ni fått protokoll el andra papper som är viktiga men vi har väl ingen postnyckel?
  Ha det så bra och tack för fina bilder…Fantastiska!! Hälsa Nenna! Kram P ♥

  1. Hola P, va bra att han var förbi, då kan jag lugna ner mig 🙂 jättebra! Ja visst är det gott med nybakade bullar! Con leche. Vi har inte så många veckor kvar tills vi får åka ner igen till lite sol o förhoppningsvis lite mera värme än här i vilket fall…nu skulle det bli riktigt grisväder! Protokoll hinner vi nog få… Sköt om er och ha det så bra// kramar från oss båda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close