Marknads fredag i Torrevieja! Black Friday….

Idag tog vi oss upp riktigt tidigt! Strax efter nio klev vi upp 🙂 Vi skulle ta oss in till fredags marknaden…blåste på riktigt bra…

image

Efter att vi kommit in och gått några kvarter i trängseln så blev vi hungriga och beställde in dos cafe Con leche + Churros/ Porros? Smaskigt gott! Taket vi satt oss under höll på blåsa bort innan vi kom dit med gottat, har kunnat sluta illa!

image

Vi satt och mös och smaskade i blåsten! Cafe ägaren surrade febrilt fast tält taket så det inte skulle blåsa bort igen!

image

Sen kom vi ner precis vid kyckling vagnen och den kan man ju inte gå förbi utan att köpa nått! Blev en pollo! Polla?

image

Det var riktigt fachinerande att se ovädret ta i och se hur stranden och havet blev annorlunda än vanligt! Silvermannen trotsade blåsten och satt stadigt kvar, så jag droppade några mynt i hans mugg och tog nått kort!

image

Dom hade någon form av flygsimulator nere vid Paseon idag! Skulle väl locka folk i massor om det varit sol och mysigt där nere, det var några som klev in och provade detta ändå…vakter stod och höll ordning i den befarade oredan och trängseln!

image

Som sagt det blåste rejält från havet idag! Men ändå värre har det nog varit ute vid Kanarieöarna, många flyg som blivit inställda idag!

image

Ja och på hemvägen så såg vi hur Los Naufragos hade invaderats av ökad vatten nivå och hur stormen spolade bort den fina sanden och fram kom stenar och annat bråte!

image

Annons

7 reaktioner till “Marknads fredag i Torrevieja! Black Friday….

 1. Hej!
  Jag tror knappast att du kan köpa en ”polla” i kycklingvagnen. Det är det en av benämningarna på det manliga könsorganet och mig veterligt så är det nog ingen större efterfrågan på den varan där.
  Ha, ha….plugga nu lite spanska så att det inte blir några genanta felsägningar..
  rocio

  1. Hola Ditte! Jo jag hade för mig det 🙂 så jag skickade fram Nenna för beställningen..men hon pekade bara! Sen brukar hon prata svenska? Ja vi ska ta tag i det vilket år som helst! 🙂 Ha det gott Ditte!

   1. Sorry Rocio, skrev fel namn! Haha!… Känns bättre om Nenna säger fel än om jag gör det 🙂 Men hon pekar ju bara så då blir det ju säkert! Sen brukar hon envisas med att prata svenska trots att vi är i Spanien! Vi ska ta tag i spanskan så fort vi kan gå tillsammans 🙂 Hoppas flygresan gick bra och att ni fått igång värmen så ni inte fryser i kylan där uppe i norr! Ha det så gott! // M&M

 2. Hej Mats!
  Ja det var kul om du sagt det ena 🙂 Nu var det en kille där ser jag men om du varit hos vår favoritkvinna med godaste pollos som säljer så hade det nog blivit mer pinsamt 😀
  Fina bilder i dag med !! Dramatiskt på havet som man missade.
  I morgon är det grantändning på kyrktorget va 17-17.30.
  Kram P ♥

  1. Hola P! Hmm! Var tar mina svar vägen? Provar igen! Lurigt det där med Pollo 🙂 skickar fram Nenna! Tycker det känns bättre hon säger fel ändå? 🙂 men hon pekar eller pratar svenska! En fråga! På polis området så är det lägenheter! Vilka bor där? Ha det så gott och kram på dig!

 3. Jag har försökt hitta Ps favvo kyckling-vagn men allt blir så snurrigt med marknadsaktiviteter, så har inte lyckats än! Under tiden får jag forts m egen kyckling i ugn, köper hel, färsk o stoppar in två m en gång i 175 grader, ca 1 tim/kg. Penslar, kladdar till dem först, med olika ingred. Mycket salt ska gnidas in först. Det vanligaste förfarandet efter det; smält smör o blanda m soya o pensla på. Hmm…märks att jag är hungrig nu! 😄

  1. Hola Tina! Haha! Nu var du hungrig 🙂 Vi har köpt hos kycklingvagnen precis vid Policia ! Men vet inte om denna är P’s favvovagn! Mvh Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close