Fjärde advent

Julen närmar sig med stormsteg men personligen känns den inte så märkvärdig, vi tar den ganska chill jag och min fru! Inte är det som för 40 år sedan då man gick och väntade på den stora dagen, vet inte om det är så för de yngre nuförtiden heller då det är så mycket annat som tar plats och skall hinnas med att kollas upp, men tiderna förändras och det är väl tur det med!

Det är klart att förr så var det ett fåtal ställen som folk var tvungen att jobba på under julhelgen..det mesta stängdes ner och lugnet la sig så att julen kunde väntas in i lugn och ro 🙂

Nu är allt öppet under julhelgen och allt handlar om vem som handlar mest paket, vad var snitt summan för inköp av klappar? Tror det var 3-4000kr, vet dock inte om det var räknat på familj eller person!

Låter som en riktigt trött gammal gubbe nu! Jag vet och tror att många yngre också ser chansen att träffa sina nära och kära då alla är så stressade och upptagna med annat under året som gått.. men med dagens familjesituation så blir det ett riktigt logistiskt äventyr att få till det med alla dom förgreningar som blir till 🙂

Hoppas bara att alla löser det i bästa samförstånd och taggar ner inför alla stora förväntningar som ställs på julhelgen! Tänker på att låta barnen gå först och att man undviker alltför mycket intag av alkoholhaltiga drycker under julen, då många mår fruktansvärt dåligt på grund av detta! Med det vill jag säga En riktigt god jul till er alla och ett trevlig nytt år på er!

image

Sötaste mottagningskommitté jag någonsin sett 🙂 Lillgrodan Signe väntar på sin mamma Caroline på Pajala flygplats. De firar sin jul uppe i trakterna där tomten bor tror jag! Pajala och Korpilombolo…nånstans där måste han ju bo? För övrigt så trodde min fru att Korpilombolo bara var nått man sa! Dra till Korpilombolo 🙂 Typ!

image

Vi fick ett julkort från Spanien också! Det var från Fuster and company och Veronica Greek… trevligt värre!

image

Ja inte blev det mycket inköpt på senaste turnen till spansklandet men det blev lite Serrano skinka och parmensan ost 🙂

image

Lunch träff med sonen på Göransson Arena igen! Han jobbar för fullt och pratar och pratar 🙂 Trevligt var det med en lunch och lite prat!

image

Ja så kom då det vita täcket farande över våra nejder, inte så mycket men för min del så räcker det gott och väl med ett tunt, tunt täcke med lite vitt puder!

image

Jajamensan! Här kommer hon som fixar julgranar i Kungsgården! Jag säger inte var hon fått den lilla fina granen ifrån 🙂 det är en liten hemlighet här i huset!

image

Jag var ner till Korsika under veckan! en liten vik av Storsjön, isen har tagit mark i den lilla viken, längre ut var det fortfarande öppet vatten!

image

Jag stannade och tog några foton över storsjön och vår lilla fina landremsa som delar av storsjön…övre söderut och undre norrut …strax norr om Bångs där det finns en öppningsbar bro så att dom stora båtarna kan passera!

Om jag får säga det själv så och det får jag ju 🙂 så är det en utav Sveriges finaste vägparti och som heter ” Tidernas väg” som börjar i Uppsala och avslutas i Bollnäs

image

image

Ett litet stämmningsfullt kort över Ottnarens syd-ostliga del där vi har en liten fin badplats på sommaren! Ottnaren var nog helt täckt med is, men Storsjön får nog vänta på några minus dagar till innan det blir helt istäckt!

Annons

14 reaktioner till “Fjärde advent

 1. Härliga bilder!!! God Jul!!!!

  1. God Jul Lena i Wales 🙂 och gott nytt år! // M&M

 2. Vad söt hon är lilla Signe 🙂
  Och vad trevligt med en julhälsning från Torrevieja….Dit längtar man ju ständigt. Och speciellt vi som bara har regn och rusk här nere i Helsingborg!
  Vi önskar er en riktigt God Jul!
  Hälsningar Ami och Patrik

  1. Hej Ami, Ja hon är så söt o go 🙂 … ja vi fick lite snö om det nu ligger kvar vill säga! God jul på er och ett riktigt gott nytt år önskar vi er // M&M

 3. Tack för tipset om ”Tiderna väg”, skall nog provas i sommar. Vackra bilder från era hemtrakter och lite snö lyser i alla fall upp. Hoppas den får ligga kvar några dagar. Tänk så stor signe har hunnit bli…Tiden går så fort med de här små.
  Här tar vi det väldigt lugnt med altl i julväg och det är skönt att bara vara. Sedan laddar vi för Torre en bit in i januari och hoppas då möta våren där.
  Ha det gott och God Jul önskar vi er båda.

  1. Hej Ditte! Tidernas väg…den kan rekommenderas! Skönt att ta det lugnt under helgerna och skönt för er att se fram mot en tur ner till värmen i vår! Ha det gott // M&M

 4. Hej Pareja!
  Så fina bilder och stora…blir det inte en gräns för dig som jag fått 🙂 I MB el GB eller vad det nu är. Nu måste jag köra med KB istället, minska alla bilder.
  Men sk-t samma!
  Ha en jättetrevlig helg och jag önskar att inget barn ska behöva uppleva fulla föräldrar.
  En utopi men önska kan man 🙂
  Kram P ♥♥

  1. Hola P…Ja nu är ju inte jag en sån stor bloggare som dig P så jag vet inte 🙂 Vet inte riktigt hur det funkar…jag bara gör! Sköt om dig och en god jul på dig! Jag ska upp i ottan och åka till badhuset ! 07.00 ska jag och mina barn träffas där…några av dom i vilket fall! Feliz Navidad! M&M

 5. God Jul från Estocolmo!
  //Susan & Jörgen

 6. Hej och god fortsättning på julen och ett gott slut på det gamla året!
  Den understa bilden är otroligt vacker. Nr 1 är är utan tvekan den på ”grodan” som snart inte längre bara är ett ”grodyngel” utan en vacker ung dam. Tiden går ju så fort…
  Här i Sundsvall hade vi ymnigt snöfall dagarna före jul, till stor glädje för alla barn som fått vintersportgrejer i julklapp. Till mindre glädje för oss gamlingar som riskerar livet, eller åtminstone benbrott, varje gång vi sticker näsan utanför dörren. ”Ute bra, men inne bäst” är mitt motto den här vita tiden på året. Det finns så mycket hockey-, skridsko-, bandy- och skidtävlingar på TV:n så att det fyller alla mina frisk- och sundhetsbehov.
  rocio

  1. Hejsan 🙂 God fortsättning på er också och ett gott nytt år på er! Vi fick också en vit jul så nu räcker det med det vita, ligger ca 6-7 centimeter 🙂 det räcker bra! Ja ni får ta det lugnt när ni halkar iväg ut, broddar på va?
   Signe är så söt så det finns inte ord för att beskriva! Och flera barnbarn är på jäsning 🙂
   Ha det så bra och blir det för kallt och halkigt så har ni ju ett varmare ställe att åka till ! 🙂
   // M&M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close