Skattemyndigheter och barnbarn…

Jag skriver en liten rad om att jag blev morfar igen för andra gången, en liten Lova kom till världen 🙂 så fantastiskt att se ens egna små barn växa upp och få egna små barn som får egna små barn osv osv….

Nu har jag två små barnbarn och Marie Louise har också två! Men hon har en till på jäsning? Öh..alltså inte hon själv utan hennes son har en på jäsning..öh? Alltså…ja ni fattar! 🙂 O går allt som det ska så blir det en till kotte i sommar…Mycket nu!

Mamma Malin till höger och hennes bror Mattias till vänster, lunch på Göransson Arena

image

Spanska skattemyndigheter???????????????

Hur fan är dom skapt! Är dom både korrupta, inkompetenta och helt inavlade hela bunten? Hur fasen tänker dom i frågan om hus och lägenhetspriserna?  Det finns ett system som dom måste ha haft ett finger med i att utforma, jag tänker då på den där extra skatten som man fick räkna till vid köpet, det var väl någonstans runt 12-15% extra   som vi la till?

Då utgår dom i alla fall  i efterhand att vi har köpt lägenheten på tok för billigt! Men hallå! Alla i Spanien vet ju att huspriserna har gått ned sedan ett tiotal år tillbaka! Alla utom skattemyndigheterna?

Jag vet att i det korrupta landet Spanien så har det skett att folk sagt ett bud till myndigheter och betalat det andra under bordet! för att slippa extra skatter, mm….

Men om man nu kan bevisa att man köpt genom en seriös mäklare! Haft en seriös advokatbyrå till hjälp som kollat upp att allt är ok! Har svart på vitt att säljarna sagt ett pris och fått det dom begärt precis enligt alla konstens regler!

Och lika fullt och fast så efter drygt ett års tid för överklagan! så kommer det en dom om att vi måste betala drygt 6000€ i extra skatt då dom tycker likt förbannat att vi lurat dom och köpt en lägenhet på papper till ett alldeles för lågt pris????????  Jamenvafantrordomattmanskagöra? En lägenhet är ute till försäljning till ett pris! Ska man då självmant höja priset?

Jag blir så förbannad på hela skiten! Och inte ett ord till förklaring varför dom inte gick med på överklagan som vi skickade in med hjälp av Abaco?

Nä…!….bara att bryta ihop och komma igen….Ja just ja! Och betala in dom där förbannade pengarna, och inte nog med det! sedan kommer det ränta på summan som ska betalas för att dom spanska myndigheterna behagade dra ut på det i nästan ett och ett halvt år!

Härligt att få det i tankarna inför den stundande Spanien semestern 🙂

image

Har varit mycket med allt nu ett tag 🙂 men det absolut bästa är i alla fall att lilla Tova mår bra och att hennes fina mamma och pappa också mår toppen!

 

 

Annons

12 reaktioner till “Skattemyndigheter och barnbarn…

 1. Mats och Marie! Jag blir så ledsen och beklagar detta vansinniga, som hänt! Vi kan bara hålla med om att detta är omöjligt att förstå😡
  Synd att inte överklagan gick igenom 😒

  Vi har inte fått ngt krav (än), men blivit rek. att betala, direkt.
  Frågan är med vad…Kanske man ska börja spara ihop…

  Men än en gång Grattis💝till ett nytt livsunderverk😍

  1. Hola Tina! Ja det är helt vansinnigt detta! Blir så frustrerad av att inte kunna göra nått åt detta tokeri! Men men! Gilla läget är det som gäller tydligen 🙂
   Härligt med dom små kottarna som ploppar upp hipp som happ 🙂 sköt om dig! // M&M

 2. God morgon! Så trist att höra att överklagandet inte fungerat och att ni måste betala. Visst blir det mycket smolk i bägaren….Framförallt är det ju mycket pengar som man kunde ha använt till trevligare saker. Blä…
  Trevligare då och mycket mysigare med ännu ett barnbarn. Bara att glädjas. Så härligt med dessa små mirakel.
  Ha det gott! Hälsningar från oss.

  1. Hej Ditte! Inte roligt och helt otroligt konstigt med denna straffskatt! Bättre att fokusera på barnbarnen! Mycket roligare med dom små liven 🙂 ha det gott // M&M

 3. Hej!
  Förstår att det är frustrerande, det är ju alldeles på tok hur det fungerar, man blir både arg o ledsen! Men som du säger bättre att fokusera på barnbarnen och nästa Torre-resa.
  / Anna-Carin

  1. Hej AC…riktigt tokigt detta med skatten! Men känns som det inte är någon större ide att lägga mer energi på detta….man får välja sina matcher! 🙂 bättre fokusera på sol och cykelturer…och barnbarn! // M&M

 4. MariAma deCasa 21 mars, 2015 — 21:36

  Ogillar straffskatten & Gillar barnbarnstillskottet. Njut av det och tänk på er förestående resa till paradiset.
  Mariana

  1. Hola Mariana 🙂 ska bli skönt att komma iväg ner till ? Förhoppningsvis värme och sol! Så härligt med små kottar! Ha det så gott! // M&M

 5. Usch, vad frustrerande för er! Förstår verkligen att ni är vansinniga över beslutet – men hur ska man kunna kolla upp detta innan man köper sitt boende??
  Det är ju tyvärr sånt här som kan göra att man tröttnar på allt och bara vill härifrån 😦

  Men grattis till det nya lilla barnbarnet!

  Ha det så bra!
  Hälsningar Ami och Patrik

  1. Hej Ami! Man får fokusera på sånt som är bra och ger energi, släppa sånt man inte kan göra nått åt! Ha det gott// M&M

 6. Hej Mats!
  Jaha då gick det inte vägen 😦 Så tråkigt!! Men ni gjorde ett försök. Det är rent kriminellt att inte kunna köpa till marknadspris…Hoppas nån går vidare med detta så dom blir tvungna betala tillbaka!! Till EU eller nåt.
  Grattis till nya bebisen!!
  Kram P ♥

  1. Hej P… Nej det gick inte vägen och inte känns det värt att fortsätta heller:(
   Men nu glömmer vi det och ser framåt igen:) syns snart //M&M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close