En dag i Torrevieja….o lite annat :)

image

Dagarna i Torrevieja ramlar på o snart åker vi hemöver igen! Skönt att få såna här härliga ljusglimtar av barnbarnen…lillgrodan Signe ska iväg på första dagis ? Förlåt! Förskoledagen 🙂 hon ser taggad ut ändå!

image

Bild av fotograf iförd cykelhjälm mm och som inte vet av att kortet tas? 🙂 skulle fota den undre bilden!

image

På vår korta cykeltur på ca 20 km kom vi fram till Los Montesinos, och där var det återigen en himla massa processioner! Hela bygatan från kyrkan o in i byn var beströdd med blommor och blad…väldigt vackert var det! Vi fick snirkla oss ut en annan väg…detta var nog på lördagen?

Vill ni ta en kort fin tur runt rosa sjön så åk förbi oss 🙂 och sväng sedan upp förbi sjukhuset, Los Balcones och vidare upp mot San Miguel de salinas, sväng av vid campingen mot Los Montesinos och sedan genom byn och håll höger mot den gamla järnvägen hem mot Torrevieja igen! Fin tur på ca 20 km!

image

Detta togs hos den fantastiska Jessica på Calle Azorin 128… Telnr: 645023494, pratar engelska och spanska.  Har ni funderingar på att fixa till peruken så gå dit 🙂 jätte trevlig, duktig och prisvärd! allt enligt min fru och svägerska L8 som var dit en sväng! Tre timmar var dom där? Jag har inte provat ännu och tror att min kalufs fixar min fru till 🙂

image

Jahaja… Här var min fru snabbt framme med kameran! Kisspaus på väg till Ikea…växtnäring till ett citronträd 🙂 tog vägen över Bigastro och Orihuela! Finns det någon bättre väg dit?

image

Ok…svenskar utomlands och på IKEA…måste bli köttbullar och mos! Tog jag! Min fru tog strips 🙂 Helt ok…och igenkänningsfaktorn var härlig  🙂 Tur att inte jag körde dock…den rondellen innan IKEA var inte att leka med!!

image

Under cykelturen i Lördags…eller var det i söndags? 🙂 blandar ihop foton och dagar! Så stannade vi till på en veteran och bilträff också i Los Montesinos…många fina bilar blev det! Pv’n måste jag ju fota…var till salu för 5000€

image

Lilla nykläckta härliga kotten Lova var fin klädd när mamma Malin fyllde år!  Sorgen över att åka hem lindras när man får sådana bilder skickad till sig 🙂 dom är så fina dom små!

image

 

En utav dom soliga fina dagarna! Men blåsiga! Vi gick iväg till stranden vid Acceqiunion och käkade lite Tapas vid en liten restaurang…vindstilla och sol 🙂 och gott käk!

Annons

11 reaktioner till “En dag i Torrevieja….o lite annat :)

 1. Gomorron!
  Aha, så ni är kvar några dagar till 😊 härligt! Jag får vänta 9 dgr tills det är min tur, men då stannar jag i 5 v. Lilla Signe är ju hus söt som helst och med ryggan du köpte 😃 minstingen är också fin i sin klänning. Fina bilder fr cykelturen. Jesica tänker jag prova att klippa mig hos. Alla skryter ju om henne.
  Hälsa frugan och kram/A-K

  1. Hola AK.. Va härligt att få vara här i hela 5 veckor! Du får ha det så gott 🙂 // M&M

 2. Fantastiska bilder har du som vanligt!! Så vackra! Jesica som hon stavar sitt namn…(Uruguay) är så himla gullig som ni ju märkte. Kan ju skandinaviska termer också så man klarar sig med det bara.
  Köttbullar Wow!! Och barnbarnen så gulliga!
  Kram P ♥♥

  1. Hola P…Jesica träffade jag aldrig, det var fruarna som tog den kontakten 😉 Vi satt oss och väntade på Galiano! Men enl Nenna o L8 så var hon väldigt trevlig! Och duktig! Våra barnbarn är fantastiska 🙂 Tove och Agnes/ Signe och Lova ❤️ Kram på dig P…dagarna bara ramlar på för oss 🙂 // M&M

 3. Tack för rapporten! Och visst är jesica toppen. Både bosse och jag har varit där många gånger och är alltid jättenöjda. Funderade på vägen du beskrev till Montesinos, men det är ju en himla uppförsbacke till Los Balcones. Eller? Verkade så när vi tog bussen runt i trakterna. Men jag kan ju ha fel. Kändes som om andra vägen längs saltsjöarna känns plattare. (Har svårt med andningen….)
  Är snart på väg ner och det blir toppen men vi har haft fina fem veckor här hemma också. Och nu är det ju vår dessutom…
  Kul att se både Signe, redan förskola och så lilla Lova som är helt ny. Mysigt, det förstår jag.
  Ha dte gott och kanske vi ses i sommar.
  Kram!

  1. Hej Ditte! Jo! Vägen upp förbi sjukhuset och Los Balcones går uppför som du säger! Vet inte om det skulle vara bättre för dig att åka åt andra hållet då? Du får fixa en elcykel 🙂 Våra små kottar är så härliga! Kollar in bloggen din och blir ju alltid avis på dina vyer och promenad stråk i dina ”Hoods” ha det så gott // M&M

 4. Vilka härliga bilder! Barnbarnen är så gulliga.
  Gillar vägen runt saltsjön och Montesinos är en trevlig liten by!
  Både Horst och jag har varit till Jesica. Hon är jättetrevlig och dessutom lätt att prata med.
  En bättre väg till IKEA (om man nu inte vill åka småvägarna dit) är nog att ta motorvägen till Murcia.
  Ja rondellerna innan IKEA är inte roliga, bilarna kommer ju från alla håll, så det gäller verkligen att se upp.
  Kram!

  1. Hola! Cyklar ni också runt? Montesinos verkar vara en mysig by…jag har inte kört i Spansklandet än! Klarar mi utan det än så länge! Cyklar hellre, fast kanske inte till Murcia 🙂 Ha det så bra! // M&M

 5. Hej M&M! Skoj att få Torre-rapporter hos er! Vi är ju i samma sits, evig barnbarnslängtan! Tänk, vi får säga dagis…Chloe har ju börjat redan, och jag har flera gånger sagt, att vi säger väl Förskola? Men neej… Får dubbelkolla det där igen, ska träffa lilla familjen snart, igen 🙂 Jag ber att få skicka ut er blogg på min Torrevieja Info and Ideas-sida ❤ Hoppas OK!

  Chao!

  1. Hola Tina! Ja det är gott med dom små 🙂 O dagis duger väl…men min son blir förbannad 🙂 han är förskollärare! Nu har vi snackat lite med Mikael på Spanienvilla! Ha det så bra Tina // M&M

   1. Mats! Hälsa så gott till sonen att jag nu ska omvända Östersund-familjen och istället säga Förskola👍☺Det är ju den korrekta benämningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close