Vår turné i Torrevieja -17

Det är fint på våren när blommorna sätter fart i sin fulla utstyrsel, detta är taget precis innan den fina restaurangen vid Lo Ferris….

Promenerade ut på den stenbelagda saltpiren, fotot taget över Accequinion stranden…vet inte hur dom tänkt sig med denna pir? Om det är meningen att den ska bli öppen för allmänheten eller inte…nu är det bara ett hål i staketet som gör att man kan gå ut där….

På min promenad till Playa Flamenca så blev jag stoppad av en kvinna som förklarade att dom protesterar mot nybyggnation på marken mellan Punta prima och playa Flamenca! Det finns inte så många strandnära områden kvar som inte är bebyggda här i Costa blanca så jag skrev på namnlistorna mot utbyggnad…det är så fint att gå vid havet på den obebyggda marken…

Värmen kom till slut så idag tog vi oss till Playan…ingen trängsel idag inte, men det var nog mera folk i helgen… Vi vågade oss ut till strax under knäna sen fick det vara nog! Lite för kallt för oss… Vi fick bryta och gå hem då det plötsligt bara slog till med en riktigt kraftig blåst som yrde omkring sand överalllt, bara att fly fältet…

Vi har krånglat med internet i flera omgångar, först hade vi Telefonica/Movistar men det kändes dyrt och vi kunde inte pausa! Sen bytte vi till Telitec som går att pausa, dock fick vi inte göra det första 12 månaderna! Vi fick dock för oss i vintras att avsluta abbonemanget då vi tyckte det var för dyrt… Det var den dyraste posten på semesterstugan i Spanien så vi tyckte att vi gott kan sätta oss på ett cafe eller restaurang om vi vill ha wifi….vi har dock köpt surfpass som funkat bra! Dom kommer ju att släppa på roamingen from Juni…

Men nu hör det till saken att jag slängde ut frågan på forum i Facebook  och fick veta att vi har fiber draget till vårt hus 😜 Vi hade inte vetat någonting om detta…men nu ser vi ju dosorna och kablar som är draget kors och tvärs…vad jag vet nu så är det Onlyfibra som har dragit och som vi får använda oss av om vi vill koppla in oss! Vi cyklade till Carrefour för att prata med representant…men det var en riktig ärthjärna och totalt ointresserad av att förmedla information om detta…fick dock fram att vi kunde få 100mb/20€/mån första 12 månader sen 24€ i mån. Ingen kostnad för inkoppling, tror jag? Ville vi ha start/stopp så var det kostnad för inkoppling och det gällde bara för 6 MB ?? Som sagt så satt det en total inkompetent person där så vi avvaktar tills roamingen släpps👍

Har cyklat en del också denna gång, mestadels själv men fick med mig cykelkompisen Ulle ut på en långtur…100 km blev det! Montesinos, San Miguel, kanalvägarna ner mot Pilar de la horada, vidare tillbaka mot Rebate och Torremondo, runt Embalse de la pedrera mot Vista Bella, sen kanalväg tillbaka Montesinos och hemöver Torretta och El Paraiso…fika stopp på ett trevligt cafe efter ca 4,5-5 mil…

Foto taget vid Mar Azul ut mot en väntande båt som ska lasta salt vid piren..

Taget vid Lo Ferris igen 😎

Dom bygger och bygger vid Punta prima, gammalt område som dom bygger ut…plus nybyggen nere vid vattnet…

Bar La Playa är en trevlig restaurang att sitta vid när solen är framme, o det är ju den oftast…dagtid 😊

Jahaja! Allt är städat och fixat, vatten och el avstängda…bara att inse att vi ska åka hem igen…väntar på Heike, men det var hennes lika trevliga man som körde oss denna gång….

Strax innan landning så sken solen så fint…

Det är underbart här hemma också! Vi har det så otroligt bra att kunna få byta miljö på det här viset… riktigt lyxigt!

Ja nu väntar arbete med ungdomarna på Pangea och att få kök och avlopp färdigställda här hemma…Pust ❤️😎🇸🇪🇪🇸🚴🏻💕

Annons

5 reaktioner till “Vår turné i Torrevieja -17

 1. Hej
  Restaurangerna runt Bar La Playa är ett bra stop på väg in till stan
  Lite sådär mitt-emellan 🙂
  Även ett stop vid marinan med de färgglada husen är trevligt.
  Nedräkningen har börjat. Är lite less snön nu 😦
  Annica & Christer

  1. Hallå…stoppet vid Marinan, var är det någonstans? Snart får jag ta mig ner igen 👍 Ha det så gott 😎 Mats

   1. Godmorgon
    Om man går in mellan de färgglada husen som man ser när man går efter stranden in till stan, finns lite restauranger vid båtarna. Jättemysigt att sitta där.
    (Club Nautico Marina Internacional) (Google maps)
    Låter som en bra plan att åka ner snart :-). Vi får vänta till slutet av augusti innan vi åker ner igen.
    Ha det bra 🙂

 2. Aha..du menar vid hotellet precis efter accequinionstranden, ja där har vi inte varit in och ätit…många ställen vi inte har vart in på ännu 😊

 3. Apropå min kommentar i bloggen om fiberindragning! Detta är gjort nu och det gick väldigt fort när vi beställlde…vi har tur som har en egen Lucia 🇪🇸 som ringde ner och ordnade allt…svärdottern 😎👍 100 mb/20€/mån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close