Årsunda till Torrevieja- Lördag

Hola! Idag så startade vårt stora äventyr! Vi åker ner till Torrevieja med vår bil, för oss är det ett stort företag. Skulle någon ha frågat mig för 15 år sedan om jag trodde att jag skulle åka bil genom Europa ner till vår egen lägenhet så hade jag varit ytterst tveksam till att det skulle gå att genomföra….

Vi startade hemifrån vårt lilla hus kl 06.00 och färden gick mot Västerås, Örebro, Jönköping, Helsingborg, Malmö och bron över till Rödby i Danmark. Allt gick över förväntan, väldigt smidigt! Vi såg att det var enorma köer in mot Sverige? Vi pratade med ett annat par som åkt flera ggr och dom tyckte det var konstigt, men trodde att det ev var nått tips som gjorde att tullen var extra vaksam!

Vi hade bokat färja kl 19.45 då i inte visste hur lång tid det skulle ta för oss ner? Så vi var naturligtvis tidiga! Men det gick ju jättebra att åka in till färjan två timmar före vår bokade tid! Så vi kom över med färjan som gick 18.15…17.50 rullade vi igenom kontrollen!

Efter turen med färjan så såg min fru detta flytande affärscentra så det var bara att styra kosan dit! Jag och Doris promenerade i blåsten och Nenna tog en tur i spritbutiken,mm…

Såhär glad blev jag efter att min fru kommit ut med en påse m&m, it means…Mats&Marie Louise…blev lite mera också 😉

Vi kom till färjeläget då matchen hade börjat, kollade på den i mobilen… bra jobbat av grabbarna trots att dom inte kunde fixa engelsmännen denna gång!

Vi kom till vårt hotell ganska sent på Lördag kväll, det låg i Malente… Landgasthof Nuchel några mil från Puttgarden, vi har bokat med Booking.com hela tiden, funkar kanon! Det var fest i huset när vi kom så vi fick åka en bit till för att få lite mat i oss, helt ok rum med tanke på att pris för en natt har varierat från 65-75€ under resan! Sen har vi tyckt att vi har kunnat åka någon mil utanför färdrutten för att komma till en lite mindre by…Det blev ca 102 mil första dagen, har gått bra med Doris också!

Annons

3 reaktioner till “Årsunda till Torrevieja- Lördag

 1. Hej
  Förstår att det är ett roligt äventyr att köra. Ska bli kul att läsa om det 🙂
  Det som tar emot (för oss) att bila ner är att vi måste köra genom (nästan) hela Sverige. Det innebär 150 mil till danska gränsen. Fast väljer man att bila får man ju se resan som en del av ledigheten 🙂
  Ha en bra dag
  Annica

 2. Hejsan, jo man blir påmind om att vi lever i ett långsmalt land och vi tyckte ju att det var långt för oss! Bor man i Skåne så har man ju kontinenten inpå knuten…men dom missar ju en massa annat fint som finns längre norrut 😎👍

 3. Härligt att ni äntligen är på gång ner till Torre!
  Önskar er en riktigt trevlig resa!
  Kör försiktigt!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close