Årsunda till Torrevieja – Söndag genom Tyskland

Efter en enkel frukost så packade vi in oss i bilen för att ta oss igenom Tyskland…Var det tänkt! Vet inte vad jag hade för föreställning om vägnät och annat men vi tyckte det var dåliga vägar, oreda på serviceställen och en massa stopp på motorvägarna! Nu fattar vi ju att om man väljer att åka under semestertider så är det inte bara vi på vägarna… hur som helst så tog det en jävla tid och vi siktade in oss på en till natt i Tyskland! Och det blev ju en hit! Då vi hittade på en riktig pärla till by strax utanför Freiburg, Merdingen hette byn…blev långt idag också ca 85 mil.

Vi fick oss en riktigt fin kvällsmat på gästhuset när vi hade packat in oss på kvällen. På morgonen dagen efter serverades det en enkel frukost meny! Men vi blev mätta..

För att hitta hit så fick vi åka efter smala och kurviga vägar och en massa kors var utplacerade lite här och var… tydligen ett religiöst ställe detta..GPS är en enastående uppfinning, har vi inte haft den så har vi nog brutit ihop på vägen..

På väg ut på kvällspromenad med Doris, Gästhuset Keller i Merdingen.

Jan Ullrich en gammal proffscyklist hade bott här tidigare, kanske född här? Han hade fått en gata uppkallad efter sig.. kvinnan som serverade frukosten sa att det är många cyklister i området och dom hade en många autografer av cyklister sittande på väggarna…såg dock inte så många på vägarna 😎

Otroligt fin by med väldigt fina hus, både gamla och nya som smälte ihop väldigt fint, riktigt trevligt att promenera där. Många bilder på hus blev det 😊 svårt att få stämningen in på några foton, byn var väldigt fin hur som helst! Finns nog hur många godbitar som helst att hitta i Tyskland, Freiburg ska ju också vara fint!

Men det bästa sparar vi till sist för på vår kvälls promenad så ropar Marie Louise till mig att komma och titta, jag hör på henne att det är någonting speciellt…så visar det sig att storkfamiljen bor på ett av husen! Mitt inne i byn, så fantastisk syn att se detta..IMG_0199

Fantastiskt 😜😍

Annons

4 reaktioner till “Årsunda till Torrevieja – Söndag genom Tyskland

  1. Härliga bilder! Häftigt med storkfamiljen.
    Synd att vi missar varandra, vi flyger hem i morgon!
    Kram!

    1. Hej, ja det var så oväntat att se storkarna på taket! Vi ses en annan gång 👍 trevlig resa👋🏻

  2. Ibland blir det oplanerade riktigt bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close