Smått och gott från Torre och hemresan till Sverige sommaren -18

Sent omsider så fick jag tid och lust att skriva några rader om vår hemresa från i somras, bilderna ramlade in i en salig röra och så får det vara. Vi längtar efter att få göra om denna resa för det var ett trevligt och spännande äventyr för oss båda.

Vi åkte en annorlunda väg hemåt, resan gick lite mera västerut upp i spanien, mot Zaragossa och sen vidare över pyreneerna och över till Frankrike. Zaragossa såg vi inte så mycket av och hotellet vi hade bokat låg vid en väldigt trafikerad väg och en massa rondeller, men vi skulle ju bara sova där tänkte vi, varmt som attan var det när vi kom dit men vi hade AC på rummet och standarden var bra, vi sov skönt i Zaragossa.

Som jag sa så blev det en salig röra av foton, ingen ordning alls! Doris sitter lugnt i skuggan, troligen håller hon span på matte…

Ja där är ju matte! Men nu var fotot från chill på balkongen i paradiset innan hemfärden…Sangria..gott!

Yes! Vår egen härliga fina playa…Playa Los Naufragos…dom skeppsbrutnas strand!

Här sov vi andra natten, hotellet såg inte så trevligt ut från utsidan men var helt ok invändigt, bra frukost och rum med kyl,spis,mm… men ingen AC! Så det blev en het natt i Angouleme, Frankrike…

Vi gick…

Och gick…

Och gick…det var en väldigt fin stad, det vi hann med och se! Vi hamnade precis lagom nära till något som liknade ”gamla stan” mycket restauranger och gränder…tyvärr gick vi vilse så det blev en lång promenad för vår lilla hund Doris i hettan…

Tredje natten hamnade vi i en fin tysk by som hette Garrel. Super duper fint rum och hotell, vi sov som kungligheter där!

Garrel var fint…spännande att boka rum på booking.com fungerade väldigt bra dom flesta gångerna…priset var ju oftast lågt!

Hotellet i Garrel hade en väldigt fin restaurang med god mat

Så vackra vyer och vägar, vi skulle ha monterat en kamera på bilen för det var ett sjå att få med allt…

Vi stannade ganska ofta och tog lite småvägar så vi fick studera naturen och sträcka på benen, så vackert!

Min fru agerade fotograf, hon hade full huggning för att hinna med…korna blev tyvärr av med sina huvuden men det blev en fin bild ändå tycker jag..

Efter att ha passerat Pyrenéerna var vi väldigt hungriga så vi stannade cirkusen och stegade in på en fransk liten pizzeria och beställde, tyvärr är ju våra språkliga kunskaper lite sådär så dom trodde vi hade beställt  att ta med, men det blev bra till slut ändå, och goda var dom!

Ett av våra stopp vid dom depåer som finns ganska tätt utefter motorvägarna, bäst tyckte vi dom franska ställena var…

Här har vi hittat ett underbart torg i Charleville-Mezieres, Frankrike

Efter att ha installerat oss på det halvskapliga hotellet så tog vi en promenad ut på byn, ganska stor by! Vi kände oss lite osäkra på om vi skulle fortsätta vår promenad för området såg lite trist ut men så vek vi av och hamnade mitt i en stor festlighet med mycket människor i alla åldrar och det sjöngs och lektes…det som kändes lite malplacerat i omgivningen var att det gick militärer/poliser fullt utrustade med skarpladdade vapen och patrullerade, och det var inga små puffror dom hade…Frankrike har tydligen lagt ribban högt på grund av dom många attentat som dom har blivit utsatta för, det kändes konstigt för oss på en gång vi såg dom men vi glömde till slut bort dom och trivdes i stämningen som var.

Jomenvisst! Baguetter är väl ett måste när man är i Frankrike!

Här är på fest hos vår granne Ulle, han bor i nybyggda hus ett stenkast från oss. Vi blev bjudna på en underbar trerätters meny…tack som sjutton Ulle!

Min fru njuter på takterrassen, det är väl nått sånt som vi skulle vilja få tillgång till så småningom… vi ska bara skrapa fram högvinsten på Triss först!

Här tar Ulle och jag igen oss efter en varm cykeltur, det var riktigt hett i somras…

Vi hittade på en trevlig kvarterskrog att stilla törsten på några av kvällarna..kommer ej ihåg vad den hette men ligger strax snett emot betalpoolen…

På promenad i La Veleta..Torrevieja

På väg över bron vid stora bält, mäktigt var det att passera! Undrar hur det känns när höststormarna sätter igång?

Hungrig i Danmark, vi hoppade frukosten på vårt B&B i morse så det fick bli ett stopp vid en mack, gick bra det med..

Vi sov bra och trivdes på det lantligt belägna boendet vi hittade i Danmark, det var tyst och lugnt och värdarna var trevliga..

Vi trodde att regn och åska skulle komma men det vek av och jag tog mig ut och fotade, tycker själv att det blev ett rätt så fint foto även om det magiska på plats är svårt att få med!

Ulle och jag tog oss an en bergsetapp i hettan, tror det var minst 35 grader, men upp kom vi till slut, Cabeso de la plata, sen vidare nertill Sucina för ett välförtjänt matstopp..

Ett av många stopp på färden, Sverige hägrar på andra sidan vattnet, vi körde kustvägen upp mot Helsingör..

Väntan på att få åka över till Helsingborg..nu är det nära

Hemma i vårt härliga tysta lugna Långängarna igen efter en roadtripp på ca 750 mil, tillbaka till räkningshögen och ett åskväder utav Guds nåde…strömmen gick precis när vi kom hem, men vad gör det!

Lycka är att få möjlighet att uppleva det bästa av flera världar

 

Annons

3 reaktioner till “Smått och gott från Torre och hemresan till Sverige sommaren -18

 1. Vilket härligt inlägg från er roadtrip!
  Vi är här nere i Torre nu, så skönt!
  Hoppas allt är bra med er!
  Kram!

  1. Tack! Det tog lite tid innan jag kom till skott, roligt att ha kvar som minne detta 👍 Ha det så bra, hoppas vi får komma iväg snart vi också 😎

 2. Trevligt att ta en annan väg hem. Och vilka mysiga ställen ni hamnade på 🙂
  Vi funderar på att göra samma ska, dvs inte köra de stora vägarna hem. Nu när vi vet att det går bra med katten kan man ju göra det mer till en minisemester. Det är ju ändå 480 mil att köra 🙂
  Ha det bra i det ena hemmet och hoppas ni kommer ner till det andra hemmet snart igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close