Ett blåsigt och mulet torrevieja

Hade denna funnits första gången vi kom till Torrevieja så hade åtminstone jag(M-L) hoppat in och låst in mig där tills polisen hade kommit (knivjagningar). Hm… nu är det nog inte riktigt det som den här är till för, enligt min kära make så ska man kunna anmäla brott där inne… tydligen inte anonymt utan man måste legitimera sig. Undrar om det är ok att skriva på svenska? 😉

image

 

Som sagts så var torsdagen blåsig och mulen. Men vi tog en cykeltur och shoppade lite färg för att måla om en tavla som vi har på väggen. Att cykla i Torre är inte det allra enklaste… dåligt med cykelvägar och bilister som kör som galningar… förmodligen så tycker nog många bilister att vi är galna som cyklar 🙂
image image image
Mats var nyfiken hur långt bygget hade fortskridit nere vid Punta Prima. Jag tycker nog att det gått sakta sedan sist vi var här i juli. Däremot hade det poppat upp nya byggen runt omkring det stora… det tyder väl på något bra i alla fall… att det byggs menar jag.
image
Fantastiskt fint mellan Mar Azul och Punta Prima… trots att det blåste rejält nere vid havet så förundras jag över att just jag får den förmånen att uppleva detta himmelrike gång på gång… lukterna, ljuset och igår friskheten och styrkan i vinden.

Apropå lukter så luktar det grönska även här i Torre. Det har ju kommit några regnstänk på alla växter som gör att de blommar och växer.

image
Del Tio Cale nedanför Dial Prix var väldigt tom igår… jämförelsevis med i juli då det var Live-underhållning varje dag. Mats fixade åtminstone att de fick en öl såld under eftermiddagen.
image
På kvällen åt vi hemma i lägenheten. Goda chorizo med pommes vad det tänkt i alla fall… chorizon från slaktaren bredvid Dial var supergoda… pommes smakade fisk och visade sig efter Google translate att vara panerad bläckfisk… inte lätt när man har svårt med språket 🙂
image

Annons

8 reaktioner till “Ett blåsigt och mulet torrevieja

 1. Per-Åke Andersson 21 november, 2014 — 21:36

  Förlåt, men kan inte låta bli att skratta åt ”pommes frites”. För övrigt är jag bara avundsjuka på er, längtar själv att få åka ned, men på tisdag kommer vi! lagom till tapas-race nr 2.

  1. Hejsan Per Åke! Ja men då kommer ni snart ner då! Vi ska ta lite Tapas i morgon tänkte vi.. Kan vara lika spännande med Tapas som att handla på affärerna och tro att vi ska äta lite pommes och chorizo 🙂 man kanske inte vet vad alla sorters Tapas innehåller heller…men lite omväxling och spänning har ingen dött av! Trevlig resa ner då! Mats o Marie Louise

 2. Hej Pareja!
  Ja nog är det farligt att cykla…det har jag ju sagt flera ggr. Här är många förare dessutom påverkade av droger och alkohol. Finns ful statistik på det. Största kokainlandet i Europa tex.
  Ja det lät ju inte bra det jag skrev men har sett ett och annat från min utsiktstplats 🙂
  Bra om ni är mer än uppmärksamma i trafiken…Solen lyser med sin frånvaro men återkommer 🙂
  Ha det så bra iaf…det är trots allt plusgrader 🙂
  Kram P ♥♥

  1. Hola P, jo nog är det ettäventyr att färdas i trafiken i Spanien, både med och utan cykel! Vi har fått några flera övergångs ställen utefter Deziderio Rodriguez, skulle bara vara lite fler vägbumbers..minst tre st annars så känns det inget när dom susar förbi i sina bilar! Vi är försiktiga P 🙂 Vi trivs utmärkt trots utebliven sol…varmare och härligare än i Sverige i vilket fall! Här skulle man vara från slutet av oktober tom början på april…siktet är inställt på det 🙂 Vi hörs av någon dag P…vi ringer före!
   Kram Mats o Nenna

 3. Hej. Ang nybyggen vid Punta Prima. Hur långt är det till bad därifrån? Verkar det bli bli bra? Vem är byggherre? Berätta gärna lite.
  M v h Tommy

  1. Hola Tommy, jag vet inte nu vad byggherren heter men Rocio kanske kan svara på det! Hur som helst så tycker jag det ser otroligt fint ut, men man får nog skyffla in en del pengar om man ska ha en lägenhet med utsikt och lite storlek. Enligt Rocio som bor i PP så ska det vara en bra byggherre! Stor pool hör till och gym och en massa andra fina grejer..Det är väldigt nära till en badstrand…. men ca 15 minuters promenad söderut efter havet så kommer du till en riktigt fin och stor playa! Riktigt mysigt på sommarhalvåret utefter havet, då det är många små kiosker med läskande drycker och musik som man kan chilla vid! Mvh Mats

 4. Ja, en mulen dag kan man stå ut med. Havet ocj ljuset finns ju ändå. Vi hade kanonväder hela oktober och tills vi åkte hem i mitten av november så kanske läge med lite muet nu.
  Vi cyklar ju en del och gör det i Stockholm också så det här med att se upp och vrida huvudet som en uggla kommer med automatik. Vi tycker nästan att bilisterna nu tar mer hänsyn. Men vi cyklar ju mest inne i stan och norrut.
  Kul med husen där i Punta prima vid havet. Men jag tycker de ligger lite off och känns lite trista i designen. Inte kul med flera hus som ser likadana ut. Säkert är det fin utsikt och fina lähenheter och man måste nästan ha bil för att ta sig runt.
  Vi utflyktar gärna hit och tar en lunch på Nautilus och det är trevligt.
  NJut av livet och ha det gott.

  1. Hola Ditte, ja nog måste man ha koll på läget när man är ute i trafiken, speciellt i Spanien! Men inte är det så mycket bättre i den svenska trafiken heller! Finns ärthjärnor där också! Tur att det finns så många olika ställen att välja på för sitt boende, vi skulle väl aldrig kunna tänka oss att bosätta oss inne i stan med det vi vet idag 🙂 Men i Stockholm skulle jag gärna vilja få ha ett litet krypin att åka till för lite underbara promenader och utflykter! Vi njuter i ett varmt och skönt Spanien…med svenska mått mätt! 🙂 Ha det så bra Ditte..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close