Lördag i strålande sol o lite regn…26/7

image
hipp hipp hurra! Äntligen slut på första jobbveckan 🙂 Det här med att jobba är ju väldigt överreklamerat! Det är så jäkla mycket pengar som försvinner ut i olika ”hitta på grejer” och kurser och vete fasen allt? Så om man skulle ta dessa pengarna och dela ut till folket så skulle vi nog kunna gå ner i arbetstid och ge alla som vill arbeta.. JOBB! Kontroversiellt! Javisst! Och vem ska betala? Ja, många frågor blir det 🙂 Här har i vilket fall frugan kommit hem från sin första vecka efter semestern…o handlat har hon gjort! Hon är för go hon!

image
På lördagen steg jag upp halv åtta för att få i mig lite frukost… sen fixa iordning cykel och få på sig kläder för det stod cykling på agendan idag 🙂 Jag och två andra knäppskallar 🙂 tog oss ut på en sex mila runda i 30 gradig värme, ja det var ju lite svalare de första 1,5 timmarna! Strålande cykelväder med några stopp på vägen.

image
Sen är det ju bara så att vi måste ta oss ut till stugan och hälsa på lilla grodan med föräldrar. De hade hunnit iväg till Strandbaden som är ett fint bad vid Storsjöns strand. Men som det är i dessa tider så var det grönalger så de vågade inte släppa i grodan! Vi själva tog oss ut till stugan och vi gick ner till Ottnaren istället, där var det så lugnt och fint i vattnet.

image

Vi hade sån tur så vi hann träffa Signe både före och efter hon hade sovit sin skönhets sömn. Trevlig samvaro i strålande solsken… varmt som attan! Moster malin hade också tagit sig ut till stugan… hon med tårtorna ni vet 🙂

image

Grillning stod på menyn när vi kom hem till Kungsgården och det började bra, men efter ett tag så stod regnet som spön i backen! Roligt med dessa ordspråk 🙂 jag fick flytta in grillen under taket så var det fixat!

image

Ja men titta! Där står några barn och BB som ivrigt väntar på att fläskytterfilen ska bli klar, trots regnet 🙂 Tove, Filip och Christin… också min fina fru förstås!

image

Och vips så var det klart och vi kunde sätta oss till bords, blev faktiskt lite kallt så några tröjor kom väl till pass till slut. Skönt för många att få pusta ut efter den värmebölja som vi haft ett tag nu… tänker på dom äldre som har det jobbigt i värmen.

image

Har sett denna text för längesedan och den är så sann… mata det djur som du vill ska växa! Tänk om alla vi människor skulle tänka lite mera på innehållet i denna text. Hat, avundsjuka, rädsla, bitterhet, elakhet, girighet mm… tänk om allt detta skulle kunna rinna av oss! Kanske vi kunde få en bättre värld att leva i tillsammans.

image

Annons

4 reaktioner till “Lördag i strålande sol o lite regn…26/7

 1. Mysigt att samla en del av sina när och kära. Och för mig gör det inget om lite svalare väder kommer eller ett och annat regnstänk.Tyckte om ”din text”, så sann….
  Ha det bra och njut av dagen och att ha de dina runt dig.

  1. Hej Ditte, kan behövas lite avkylning efter dessa varma dagar 🙂 vilken ynnest att få träffa och umgås med sina kottar och övrig familj… Ha det så gott

 2. Hola!
  Härlig bild på grodan! Ser att Doris väntar på att någon ev ska tappa något. Apropå texten! 😃
  Kram/A-K

  1. Hej AK..ja Doris kan vänta hon 🙂 men hon ska banta så hon får inget…njae…en liten bit då..ibland! Ha det gott// mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close