November 2018

 

Som vanligt är vi i god tid på Arlanda, eller som någon skrev Arlyfta! Vi tar nått att äta och dricka, trots att det är hutlösa priser! Kändes som det var höjda priser sen förra gången vi var hit. Nästa gång blir det att ta med sig matsäck 🤑 får man verkligen öka priser hur som helst! Det är ju inte  gourmemat dom serverar direkt 😏 Nej nu får det vara nog med gnäll, vi ska ju åka iväg på semester!  😜 Då kan man väl inte gnälla över att en seg macka kostar 100kr och lika mycket för en öl 😎

Den obligatoriska första promenaden utefter havet söderöver är underbar! Och spännande…hur går det med byggnationerna i Punta Prima? Det gäller ju i hela vårt område, vad har hänt sedan sist vi var ner? Har det byggts nått? Har någon fått stänga? Någon ny affär eller restaurang?

Har tagit många foton på denna udde, tycker det är magiskt fint! Jag tycker dock fortfarande att det är synd att dom fick lägga ner dom små kioskerna utefter havet! Som var väldigt populära och välbesökta?!

Ett stopp för att beundra utsikten tillbaka mot playan vid playa Flamenca

Dramatiska scener utspelades i Torrevieja denna resa, vackert och mäktigt! Ok då! Så väldigt dramatiskt var det ju inte för oss dock! Bara lite…

Dramatiken utspelades ca 150-200 meter nedanför våra hus där vattnet stod högt efter regnvädret, tyvärr så är ju syner som detta inte ovanliga i Spanien! Verkar inte finnas så mycket system för vattenavrinning utan vattnet rinner som alltid till lägsta punkten och där det är lättast. Det såg säkert ut såhär på väldigt många ställen runt om i Costa Blanca, tror det kom ca 100mm under natten.

Affären som min fru alltid ska in i när vi är i staden…Alehop

Saltvatten kanalen rinner precis mellan huset med hål i och den fina parken på sin väg mot rosa lagunen. Fullt av duvor vid huset och tuppar och höns som sprätter runt, undrar vad katten katten tänker i allt detta?

Torrevieja stad och centrum tycker jag inte är jättevacker men i allt det gråa och fyrkantiga så dyker det upp små pärlor här och där.

Jag hittade på ett fint litet galleri åt min konstnär till fru, men hon hittade inte riktigt ändå de färger hon vill använda sig av? Så tips på affärer som säljer färg till konstnärsintresserade är välkomna!

Ibland händer en del dråpliga saker. Farbrorn skulle prompt svänga in på parkering där man inte ska svänga och därför har dom satt upp ganska höga stolpar. Han hörde att någonting tog emot och förbipasserande pekade och sa till men han ändrade inte sina planer, han backade med konen under bilen och provade igen. Precis då kom den kvinnliga polisen och tog tag i situationen, såg ej hur det slutade!

På cykeltur genom vassen på den gamla banvallen precis bredvid saltsjön.

Promenad mot Punta prima, palmerna vid Cala lo Ferris har precis fått sig en omgång.

Eroderingen av kustremsan ser man tydligt från år till år, nu tog säkert regnvädret bort några meter av kusten på vissa ställen, man ska nog inte gå så nära kanten!

Stranden vid playa Flamenca efter regnet.

Det jobbas på vid Cala lo Ferris, vet inte vad dom sysslat med, men det blev nog för jobbigt för traktorn ser det ut som.

Största salthögarna jag sett på alla år vi varit här nere!

Chill vid bar del mar

Hemkomna efter cykeltur till Carrefour, tror jag!

Mätta och belåtna på den trevliga restaurangen Asiatico som ligger precis bredvid saltparken där hönorna spatserar och katten sitter och slickar sig om munnen.

Mycket händer i Torrevieja, vi gick förbi här under några kvällspromenaden och dom slipade och arbetade frenetiskt och vi tänkte att det är nog klart till nästa gång vi kommer ner! Men tydligen så hade dom nått så långt nu att dom hade en privat fest, säkert för att fira att arbetet gått så bra, vad vet jag? Men klart såg det ut att vara ändå, inget namn fanns dock uppsatt.

Jahaja…då kommer den där stunden då vi måste packa ihop och flyga hem igen! Lite vemodigt är det men vi har haft det superbra trots dåligt väder stundtals. Heike kommer alldeles strax. Vi har fixat på balkongen, målat och bytt till induktionshäll, det blev ju några mil på racern också+promenader. Vi är så nöjda och glada så!

Apelsingatan som några El Paraiso grannar sa att dom kallar gatan vid vårt område. Det var trevligt och väldigt oväntat då vi träffade folk från våra trakter i Sverige i våra ”Houds” i Spanien!

Lyckligt hemma igen i kyla och vinter. Isen ligger spegelblank. Det är återigen både magiskt och mäktigt, det bästa av två världar! Tack som sjutton att vi får möjlighet att uppleva detta 🇸🇪❤️🇪🇸

 

Annons

4 reaktioner till “November 2018

 1. Vilken trevlig semester ni haft. Njut av Sverige nu tills nästa gång ni kommer ner
  //Annica & Christer

  1. Hej, ja det var skönt att vara nere några veckor! Vi fick mycket gjort förutom att bara chilla😎 ha det så bra själv 😊 Mats & Marie-Louise

 2. Ni ser ut att ha haft det underbart på er semester!
  Ha det så bra!
  Kram!

  1. Vi hade det bra trots dåligt väder. Vi har pulat och fixat med en hel del så vi är nöjda. Jag ser att ni har det härligt också, ni upptäcker verkligen olika delar av er omgivning! Fortsätt så 🙂 Mats & Marie Louise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close